Πρόσωπα

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά τον θάνατό του βγήκαν στη δημοσιότητα δεκάδες ιστορίες που αφορούσαν τη ζωή του. Δικαίως, μιας και ήταν από τις εμβληματικότερες φυσιογνωμίες της μουσικής σκηνής. Χθες έγινε γνωστό ότι ο Ντέιβιντ Μπόουι (φωτ.) είχε απορρίψει πρόταση των Coldplay για συνεργασία, λέγοντας πως το συγκεκριμένο τραγούδι που του πρότειναν δεν ήταν και από τα καλύτερά τους. Ο σταρ είχε δουλέψει μαζί με τα μεγαλύτερα ονόματα της μουσικής βιομηχανίας, από τον Ιγκι Ποπ μέχρι τον Τζον Λένον, και ήταν αυστηρός στις επιλογές του.

(…) Οι ταινίες με θέματα συνωμοσίας πάντα συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον. Πόσο μάλλον η συγκεκριμένη, όπου μια όμορφη γυναίκα πηγαίνει στην Κούβα με μυστική αποστολή από τη CIA να δηλητηριάσει τον Φιντέλ Κάστρο, αφού πρώτα γίνει ερωμένη του. Η Τζένιφερ Λόρενς θα εμφανιστεί σε νέο ρόλο, υποδυόμενη τη Μαρίτα Λόρεντζ, μια από τις σπουδαιότερες Αμερικανίδες κατασκόπους, η οποία είχε γεννηθεί στη Γερμανία. Δεν κατάφερε να εκτελέσει την αποστολή της και έτσι ο Φιντέλ συνέχισε να μεσουρανεί.

(…) Χρειάστηκε να περάσουν 30 ολόκληρα χρόνια για να γίνει ένα μεγάλο αφιέρωμα στη δουλειά του και σχεδόν 50 από τον θάνατό του, το 1967. Ο λόγος, για τον διάσημο αρχιτέκτονα και ντιζάινερ Γιόζεφ Φρανκ, του οποίου σχέδια και πίνακες φιλοξενούνται στο Τhe Austrian Museum of Applied Arts/Contemporary Art. Η Βιέννη τιμά τον σημαντικό αυτόν δημιουργό που άφησε τη σφραγίδα του όχι μόνον στην αρχιτεκτονική αλλά σε έπιπλα και αντικείμενα. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τον Απρίλιο.

(…) Τον γνωρίσαμε στην Ελλάδα μετά την επίσκεψη που έκανε στη Λέσβο και την παγκόσμια δημοσιότητα που έδωσε στο θέμα των προσφύγων. Ο Κινέζος καλλιτέχνης Αϊ Γουέι – Γουέι που είχε φυλακιστεί από τις κινεζικές αρχές συνεχίζει τη δουλειά του σε διάφορα μέρη του κόσμου. Η τελευταία του εικαστική δράση έγινε στο Παρίσι στο κατάστημα Bon Marche στην Αριστερή Οχθη του Σηκουάνα, με μια εγκατάσταση που καταλαμβάνει δέκα βιτρίνες. Θα εκτίθεταθ μέχρι και τις 20 Φεβρουαρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή