Πρόσωπα: Πέθανε ο Black

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Εφυγε» από τη ζωή ενας από τους δημοφιλέστερους τραγουδιστές της δεκαετίας του ’80. Ο γνωστός Βlack (φωτ.), που είχε ερμηνεύσει την επιτυχία «It’s a wonderful life», υπέκυψε ύστερα από δεκαήμερη νοσηλεία κατά την οποία ήταν σε κόμμα. Ο 53χρονος είχε πέσει θύμα αυτοκινητικού δυστυχήματος στην Ιρλανδία και είχε τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι. Στο πλευρό του Black ήταν η σύζυγος και οι τρεις γιοι του.

(…) Αύριο Πέμπτη και ώρα 12 το μεσημέρι θα γίνει στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών η εξόδιος ακολουθία για τον Χρύσανθο Χρήστου, τον κορυφαίο ιστορικό Τέχνης και ακαδημαϊκό που απεβίωσε σε ηλικία 94 ετών. Ο Χρύσανθος Χρήστου γεννήθηκε στις Θεσπιές Βοιωτίας το 1922. Σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (1943-1948). Το 1965 εξελέγη τακτικός καθηγητής της Ιστορίας Τέχνης (η πρώτη έδρα της επιστήμης αυτής που ιδρύθηκε σε ελληνικό πανεπιστήμιο) και της Μεσαιωνικής και Νεότερης Τέχνης της Δύσης στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Το 1979 μετακλήθηκε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου δίδαξε μέχρι την αποχώρησή του. Το 1991 εξελέγη τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.

(…) Καφές ή γεύμα υπό τους ήχους της άρπας! Εξυπνη ιδέα από τους υπευθύνους του Μουσείου της Ακρόπολης, που αποφάσισαν όλο τον Φεβρουάριο (κάθε Δευτέρα έως και Πέμπτη από τη 1 μ.μ. έως τις 4 μ.μ.) να παίζει για τους επισκέπτες του εστιατορίου άρπα η Μαρία Τυράσκη. Υπάρχουν βέβαια και οι βραδιές τζαζ το βράδυ της Παρασκευής.

(…) Τα χρυσοκέντητα άμφια (φωτ.) που αποδίδονται στα εργαστήρια κεντητικής της ελληνικής κοινότητας στην Κωνσταντινούπολη τον 19ο αιώνα είναι ξακουστά. Αποκαλύπτουν υψηλή ποιότητα, αισθητική, άψογη τεχνική εκτέλεση. Για την τέχνη τους θα μιλήσει αύριο στις 7 μ.μ. στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο η δρ Ελενα Παπασταύρου , προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πιερίας. «Κεντήματα από την Πόλη» είναι ο τίτλος της διάλεξης που θα δώσει και φυσικά εντάσσεται στο πλαίσιο της ομώνυμης έκθεσης, που κλείνει την Κυριακή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή