Πρόσωπα

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, ένας Αυστραλός θα προεδρεύσει στην επιτροπή. Πρόκειται για τον σκηνοθέτη του «Μαντ Μαξ», Τζορτζ Μίλερ (φωτ.), ο οποίος απεδέχθη την τιμητική πρόταση που του έγινε από το Φεστιβάλ των Καννών. Εκτός από τα φιλμ που κατέστησαν τον Μελ Γκίμπσον σταρ παγκοσμίου βεληνεκούς, έχει βάλει την υπογραφή του και σε άλλες ταινίες όπως «Οι μάγισσες του Ιστγουικ» και το «Μπέιμπ, το γουρουνάκι». Ακόμη και αν κάποιος τον αντιμετωπίζει με καχυποψία, πρέπει να του αναγνωρίσει ότι πειραματίστηκε με πολλά είδη.

(…) Ορισμένες φορές η ζωή παίζει περίεργα παιχνίδια. Η πρώτη ερμηνεύτρια του συγκροτήματος Jefferson Airplane πέθανε την περασμένη Πέμπτη, την ίδια ημέρα που άφηνε την τελευταία του πνοή και ο κιθαρίστας και συνιδρυτής του διάσημου συγκροτήματος, Πολ Κάντνερ. Η Σίνιε Τόλι Αντερσον, που έγινε γνωστή ως η φωνή του συγκροτήματος της ψυχεδελικής ροκ μουσικής, τη δεκαετία του 1960, απεβίωσε σε ηλικία 74 ετών. Τα αίτια του θανάτου της δεν διευκρινίστηκαν. Ο Κάντνερ, ο οποίος ήταν συνομήλικός της, πέθανε και αυτός την Πέμπτη από καρδιακή προσβολή.

(…) O Ντέιβιντ Λιντς είναι από τους σκηνοθέτες που έχουν «οπαδούς». Γι’ αυτό και το μικρό θρίλερ του, αν τελικά θα ξαναβάλει την υπογραφή του στο νέο «Twin Peaks», προκάλεσε μεγάλο θόρυβο. Επειτα από πολλές παλινδρομήσεις η ημερομηνία της έναρξης πήγε για το 2017. Ομως, για να χρυσωθεί το χάπι, στο καστ μπαίνει και η Ναόμι Γουότς (φωτ.), η οποία έχει συνδέσει το όνομά της με τον χαρισματικό σκηνοθέτη στο «Μαλχόλαντ Ντράιβ».

(…) Ημέρα ανακοινώσεων για τα μεγάλα ευρωπαϊκά κινηματογραφικά φεστιβάλ. Μετά τις Κάννες και η Μπερλινάλε έδωσε στη δημοσιότητα τη σύνθεση της κριτικής επιτροπής της, στην οποία φέτος θα προεδρεύσει η σπουδαία Μέριλ Στριπ. Η Αμερικανίδα ηθοποιός με τα τρία Οσκαρ και τις 16 (!) υποψηφιότητες είναι από τα πιο αξιοσέβαστα μέλη της κινηματογραφικής κοινότητας, ενώ μαζί της στην επιτροπή θα είναι, μεταξύ άλλων, ο Κλάιβ Οουεν και η Αλμπα Ρορβάχερ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή