Πρόσωπα

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το εμβληματικό έργο του Νίκου Καζαντζάκη «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται» παίρνει τον δρόμο για τη μεγάλη οθόνη σε σκηνοθεσία του Θοδωρή Παπαδουλάκη (φωτ.), μετά και τη σχετική έγκριση των εκπροσώπων των εκδόσεων Καζαντζάκη, παρουσία του περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη. Μάλιστα, ο ίδιος σημείωσε πως η Περιφέρεια έχει την υποχρέωση να στηρίξει το κινηματογραφικό εγχείρημα που έχει τη σύμφωνη γνώμη των εντεταλμένων φορέων ανάδειξης του λογοτεχνικού έργου του μεγάλου Κρητικού συγγραφέα.

(…) Ιππότης Γραμμάτων και Τεχνών της Γαλλικής Δημοκρατίας θα χρισθεί το βράδυ της Τετάρτης ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Βασίλης Παπαβασιλείου, στο θέατρο της οδού Φρυνίχου. Η τιμητική απονομή του τίτλου θα γίνει στο πλαίσιο ημερίδας που διοργανώνει το Γαλλικό Ινστιτούτο με αφορμή την παράσταση «Σιχτίρ ευρώ, μπουντρούμ δραχμή, θα πεις κι ένα τραγούδι» και θέμα την επικαιρότητα της πολιτικής στο σύγχρονο θέατρο.

(…) Στην τελική ευθεία βρίσκεται η ανάληψη καθηκόντων καλλιτεχνικής διεύθυνσης από την παραγωγό και καθηγήτρια του ΑΠΘ Δέσποινα Μουζάκη του Πολιτιστικού Κέντρου Κομοτηνής. Η εισήγηση της Διαχειριστικής Επιτροπής του Κέντρου πέρασε κατά πλειοψηφία από την Αναπτυξιακή Εταιρεία Ροδόπης, που είναι υπεύθυνη για τη διαχείρισή του, και η κ. Μουζάκη, η οποία διετέλεσε διευθύντρια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, φαίνεται πως θα αναλάβει σύντομα καθήκοντα. Το γνωστό και ως Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής παραμένει κλειστό εδώ και έξι μήνες.

(…) Ηταν όλοι τους νέοι και ταλαντούχοι. Η μοίρα έπαιξε ένα άσχημο παιχνίδι στο βρετανικό ίντι συγκρότημα «Viola Beach» στην παρθενική τους εμφάνιση εκτός Αγγλίας. Το τετραμελές συγκρότημα και ο μάνατζέρ τους, ηλικίας όλοι μεταξύ 19 και 35 ετών, βρήκαν τραγικό θάνατο στη Σουηδία, όταν το αμάξι στο οποίο επέβαιναν έπεσε σε κανάλι από ύψος 25 μέτρων. Το αυτοκίνητό τους έπεσε στο κενό που δημιουργήθηκε όταν η γέφυρα χωρίστηκε στα δύο για τη διέλευση ενός πλοιαρίου, αν και, όπως επισημαίνει η σουηδική αστυνομία, είχαν ληφθεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή