Πρόσωπα: Η αυτοβιογραφία της Λίτα Φορντ

Πρόσωπα: Η αυτοβιογραφία της Λίτα Φορντ

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορείτε να φανταστείτε τους Led Zeppelin με μια γυναίκα στη σύνθεσή τους; Οσο περίεργο κι αν ακούγεται, φαίνεται πως αυτή η… εναλλακτική εξέλιξη της ιστορίας παραλίγο να γίνει πραγματικότητα το 1975. Τότε, όπως αποκαλύπτει στην πρόσφατη αυτοβιογραφία της η Λίτα Φορντ (φωτ.), κιθαρίστρια των Runaways, την είχε πλησιάσει ο Ρόμπερτ Πλαντ με την (σοβαρή) πρόταση να παίξει μπάσο για τη θρυλική μπάντα στη θέση του Τζον Πολ Τζόουνς. Υπάρχει, βέβαια, πάντα το ενδεχόμενο, όπως παραδέχεται και η ίδια, ο Πλαντ να ήταν μεθυσμένος ή απλά να της την «έπεφτε»…

(…) Στη λίστα των σπουδαίων καλλιτεχνών που θα επισκεφθούν για συναυλίες φέτος τη χώρα μας προστέθηκε εσχάτως και η P.J. Harvey. Η πολύ αγαπητή και στην Ελλάδα Βρετανίδα τραγουδοποιός και ερμηνεύτρια θα εμφανιστεί στην πλατεία Νερού την Τρίτη 7 Ιουνίου, στο πλαίσιο του φεστιβάλ Release Athens. Μαζί της θα έχει, πέραν των άλλων, και τα νέα τραγούδια από τον επερχόμενο δίσκο της, «Polly Jean». Για την ίδια ημέρα αναμένεται σύντομα η ανακοίνωση και άλλων ονομάτων.

(…) Στην γκέι και λεσβιακή κοινότητα (LGBT) αφιέρωσε το Οσκαρ καλύτερου πρωτότυπου τραγουδιού, το οποίο κέρδισε στην χθεσινή τελετή απονομής, ο Βρετανός Σαμ Σμιθ. Ο τραγουδιστής ο οποίος βραβεύτηκε για το κομμάτι που ερμήνευσε στη φετινή επιστροφή του Τζέιμς Μποντ, δήλωσε πως στέκεται μπροστά στο κοινό ως «περήφανος γκέι άνδρας», ελπίζοντας πως κάποια μέρα η ισότητα θα είναι αγαθό εξασφαλισμένο σε όλους.

(…) Το θέμα της βραδιάς στην 88η απονομή των Οσκαρ ήταν αναμφισβήτητα αυτό των φυλετικών διακρίσεων, που ήρθε τους τελευταίους μήνες στο προσκήνιο. Η Ακαδημία, πάντως, φρόντισε να καθησυχάσει με τον πιο επίσημο τρόπο, μέσω της προέδρου της, Σερίλ Μπουν Αϊζακς, η οποία από μικροφώνου υποσχέθηκε δραστικές αλλαγές στη σύνθεση των μελών που καθορίζουν τις οσκαρικές υποψηφιότητες, ώστε αυτή να αντικατοπτρίζει περισσότερο το σύγχρονο πολυπολιτισμικό περιβάλλον. Φαίνεται τελικά πως το «κράξιμο» έπιασε τόπο…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή