Πρόσωπα: Ως γυμνό μοντέλο πόζαρε ο Ιγκι Ποπ

Πρόσωπα: Ως γυμνό μοντέλο πόζαρε ο Ιγκι Ποπ

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως γυμνό μοντέλο για ένα γκρουπ 21 εκπαιδευόμενων ζωγράφων πόζαρε ο Ιγκι Ποπ (φωτ.), στο πλαίσιο ενός πρότζεκτ του Μουσείου του Μπρούκλιν. Ο καλλιτέχνης Τζέρεμι Ντέλερ, ο οποίος είναι ο υπεύθυνος του προγράμματος, δήλωσε πως «η ζωγραφική του ζωντανού μοντέλου είναι το θεμέλιο της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης και ο καλύτερος τρόπος για να αντιληφθεί κάποιος το ανθρώπινο σώμα. Για μένα είναι πολύ λογικό ο Ιγκι Ποπ να γίνει ένα τέτοιο μοντέλο, αφού το σώμα του είναι καθοριστικό για την κατανόηση της ροκ και της θέσης της στην αμερικανική κουλτούρα».

(…) «Θα μου άρεσε να υπήρχε ένας γκέι χαρακτήρας στον “Πόλεμο των Αστρων”». Τάδε έφη ο σκηνοθέτης της πρόσφατης επιτυχημένης επανεκκίνησης του θρυλικού franchise, Τζ. Τζ. Αμπραμς, συμπληρώνοντας πως για εκείνον το συναρπαστικό με το σύμπαν του «Star Wars» είναι το μεγαλείο των δυνατοτήτων που προσφέρει, ώστε του φαίνεται τρομερά κοντόφθαλμο να λείπει από αυτό ένας τέτοιος χαρακτήρας. Σημειώνεται, πάντως, πως ο Αμπραμς δεν θα σκηνοθετήσει το επόμενο φιλμ της σειράς, το οποίο αναμένεται το 2017.

(…) H ιταλική εφημερίδα Οsservatore Romano, ιδιοκτησίας του Βατικανού, επιδοκίμασε την επιλογή της Ακαδημίας να απονείμει το Οσκαρ καλύτερης ταινίας στο «Spotlight». Το φιλμ του Τομ Μακάρθι που απεικονίζει τη συγκάλυψη της υπόθεσης σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων από ιερείς της Καθολικής Εκκλησίας, δίνει φωνή, σύμφωνα με τον αρθρογράφο της εφημερίδας, στις σκέψεις των σοκαρισμένων και πληγωμένων από την τρομακτική αποκάλυψη πιστών.

(…) O χαμένος πίνακας του Καραβάτζιο «Μαρία Μαγδαληνή σε έκσταση» (Mary Magdalene in Ecstasy) παρουσιάζεται στο Εθνικό Μουσείο Δυτικής Τέχνης του Τόκιο. Ο πίνακας που εθεωρείτο εξαφανισμένος εντοπίστηκε το 2014 σε μια ιδιωτική συλλογή. Η Ιταλίδα ιστορικός τέχνης και εξειδικευμένη στη μελέτη του μπαρόκ ζωγράφου επιβεβαίωσε την αυθεντικότητα του πίνακα, που χρονολογείται στο 1606, η ύπαρξη του οποίου ήταν γνωστή μόνο μέσω αντιγράφων που φιλοτεχνούσαν συνεχιστές του καλλιτέχνη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή