Πρόσωπα: Ο Γούντι Αλεν κάνει ποδαρικό στις Κάννες

Πρόσωπα: Ο Γούντι Αλεν κάνει ποδαρικό στις Κάννες

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eχει ξανακάνει ποδαρικό στις Κάννες. Για την ακρίβεια, θα είναι η τρίτη φορά που κάποια ταινία του θα ανοίξει το φεστιβάλ. Ετσι και αλλιώς, έχει γυρίσει περίπου 50 φιλμ και είναι ένας από τους πιο αγαπημένους σκηνοθέτες στον κόσμο. Ο Γούντι Αλεν (φωτ.) με το «Cafe Society» θα δώσει το εναρκτήριο λάκτισμα, για να ακολουθήσουν μετά ο Σπίλμπεργκ, ο Αλμοδόβαρ και άλλοι μεγάλοι σκηνοθέτες, των οποίων ωστόσο η συμμετοχή δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί. Η νέα ιστορία του Γούντι έχει να κάνει με ένα σεναριογράφο στο Χόλιγουντ του 1930.

(…) Δεν είναι σπάνιο μια προσωπικότητα του θεάματος ή της μουσικής να εστιάζει το ενδιαφέρον της στα παιδιά. Ομως, λίγοι από τους διάσημους έφτασαν να ιδρύσουν πρότυπα σχολεία. Το έκανε ο Παφ Ντάντι, ο ράπερ που θα δώσει χρήματα για τη δημιουργία ενός τέτοιου θεσμού στο Χάρλεμ της Νέας Υόρκης. «Στόχος μου είναι να μπορέσω να επηρεάσω τη ζωή των παιδιών της κοινότητας όπου ζω και να δώσω ώθηση στους μελλοντικούς ηγέτες», δήλωσε. Τα πρότυπα σχολεία στην Αμερική έχουν βοηθήσει πολλά παιδιά που προέρχονται από φτωχές οικογένειες να αυξήσουν τις πιθανότητές τους για μια καλύτερη ζωή.

(…) Ολοι οι συγγραφείς που πραγματεύονται ιστορικό υλικό, για το οποίο δεν μπορούν να έχουν το πλεονέκτημα του προσωπικού βιώματος, πρέπει να εμπνέονται από όσους υπήρξαν παρόντες. Με αυτόν τον τρόπο ο ελάχιστα εμφανιζόμενος συγγραφέας Τόμας Πίντσον υπερασπίστηκε τον Ιαν Μακ Γιούαν με επιστολή που έστειλε στη βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph. O Ιαν Μακ Γιούαν αντιμετωπίζει κακόβουλη κριτική ότι στο διάσημο βιβλίο του «Εξιλέωση» (2002) έχει χρησιμοποιήσει υλικό από άλλο βιβλίο.

(…) Απαντήσεις από τον υπουργό Πολιτισμού περιμένει ο υπεύθυνος του τομέα πολιτισμού της Ν. Δ. κ. Κ. Γκιουλέκας. Αφορμή οι αυξήσεις των εισιτηρίων στα μουσεία που δεν συνοδεύονται από αλλαγές στη γενικότερη λειτουργία τους και παροχές στο κοινό. Την ίδια ώρα, η ΠΕΥΦΑ μιλάει για δυσλειτουργία και προβλήματα που υπάρχουν στο ΦΕΚ για τις νέες τιμές εισιτηρίων. «Ολα μάς εκθέτουν διεθνώς».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή