Πρόσωπα

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H ιστορία με την παραίτηση του Γιαν Φαμπρ είχε μια παράπλευρη απώλεια. Η τοποθέτησή του και η φιλία του με τη διευθύντρια του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Κατερίνα Κοσκινά  (φωτ.) θα μετακινούσε χρονικά από τον Οκτώβριο του 2016 στον Ιούνιο του 2016 μια έκθεση ήδη ανακοινωμένη που θα άνοιγε επιτέλους το ΕΜΣΤ στο κοινό. Επρόκειτο για ένα αφιέρωμα, σε συνεργασία με το Μουσείο της Αμβέρσας, που θα γινόταν νωρίτερα για να συμπέσει με τις εκδηλώσεις Φαμπρ στο Φεστιβάλ. Από τη στιγμή που ο Βέλγος παραιτήθηκε, θα ισχύσει ο παλαιότερος προγραμματισμός.

(…) Μπορεί η δική μας πολιτιστική ζωή να απέκτησε πολιτικό χρώμα με την ιστορία Φαμπρ – Μπαλτά, αλλά στην Αγγλία θα ζήσουν μεγαλεία. Ο αρχηγός των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν θα πραγματοποιήσει ομιλία στο γνωστό μουσικό φεστιβάλ Γκλάστονμπερι. Είναι ο πρώτος ηγέτης που θα τιμήσει με την παρουσία του τον θεσμό, ο οποίος έχει παράδοση στο να δίνει και μια πολιτική χροιά μέσω του ακτιβισμού εκτός από τη μουσική. Πέρυσι, πάντως, ήταν προσκεκλημένος ο Δαλάι Λάμα.

(…) Τα μουσεία ανά τον κόσμο έχουν επιδοθεί στο κυνήγι χορηγιών, ώστε να μπορούν να καλύπτουν τα λειτουργικά έξοδα αλλά και τις εκθεσιακές παραγωγές. Το Βρετανικό Μουσείο βρήκε τελευταία ως γενναίο χορηγό μια εταιρεία πετρελαιοειδών και αυτό έχει εξοργίσει πολλούς διάσημους που θεωρούν ότι οι επιχειρήσεις αυτού του τύπου ευθύνονται για την οικολογική καταστροφή. Ανάμεσα στους επωνύμους που υπέγραψαν ήταν και ο ηθοποιός Μαρκ Ράφαλο που ένωσε τη φωνή του με τους υπολοίπους.

(…) Δεν είναι σπάνιο κάποιος διάσημος να γίνεται στόχος για τις απόψεις του. Αυτή τη φορά τα φώτα έπεσαν πάνω στον βραβευμένο συγγραφέα Ιαν Μακ Γιούαν, ο οποίος σε μια δημόσια ομιλία του αναφέρθηκε στους ανθρώπους της τρανς κοινότητας, προκαλώντας την οργή ορισμένων με κάποια από τα σχόλιά του. Ο συγγραφέας κατηγορήθηκε ότι δεν αποδέχεται το δικαίωμα των ανθρώπων να επιλέγουν οι ίδιοι το φύλο τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή