Πρόσωπα: Ο Ντένζελ Ουάσιγκτον θα σκηνοθετήσει το «Fences»

Πρόσωπα: Ο Ντένζελ Ουάσιγκτον θα σκηνοθετήσει το «Fences»

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την κινηματογραφική μεταφορά του πολυβραβευμένου θεατρικού έργου «Fences» του August Wilson, που εστιάζεται στις εμπειρίες των μαύρων Αμερικανών στα μέσα του 20ού αιώνα, πρόκειται να σκηνοθετήσει ο Ντένζελ Ουάσιγκτον (φωτ.) στην τρίτη του σκηνοθετική απόπειρα. Σύμφωνα με το περιοδικό Variety, o ηθοποιός θα αναλάβει, επίσης, τον πρωταγωνιστικό ρόλο, υποδυόμενος τον πρώην παίκτη του μπέιζμπολ που πλέον εργάζεται ως συλλέκτης απορριμμάτων.

(…) Το αμερικανικό δικαστήριο καλείται να αποφασίσει εάν ένα από τα καλύτερα ροκ κομμάτια όλων των εποχών είναι εν μέρει κλεμμένο. Τα ιδρυτικά μέλη των Led Zeppelin, Ρόμπερτ Πλαντ  και Τζίμι Πέιτζ, ανέκαθεν ισχυρίζονταν ότι έγραψαν το «Stairway to Heaven» ενώ βρίσκονταν σε ένα απομονωμένο αγρόκτημα στην Ουαλλία. Ωστόσο, ο καταπιστευματοδόχος του Ράντι Ουόλφ (ή αλλιώς Ράντι Καλιφόρνια), του κιθαρίστα και συνθέτη του συγκροτήματος Spirit, ο οποίος πνίγηκε το 1997, υποστηρίζει πως η εισαγωγή του κομματιού είναι «κλεμμένη» από το ορχηστικό «Taurus» του Ουόλφ.

(…) Toν Πάπα θα υποδυθεί ο Μαρκ Ράιλανς στη νέα του συνεργασία με τον Στίβεν Σπίλμπεργκ μετά τη «Γέφυρα των κατασκόπων», η οποία του απέφερε ένα Οσκαρ β΄ ανδρικού ρόλου. Το φιλμ, με τίτλο «Η απαγωγή του Edgardo Mortara», αφηγείται την πραγματική ιστορία ενός Εβραιόπουλου στην Ιταλία του 19ου αιώνα, που απομακρύνεται από τους γονείς του, μεγαλώνει ως καθολικός υπό την προστασία του Πάπα και αργότερα γίνεται ιερέας. Τα γυρίσματα αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές του νέου έτους.

(…) Μια ενδιαφέρουσα διάλεξη με θέμα «Πού βρισκόμαστε μέσα στο σύμπαν: ας ανακαλύψουμε το υπερσμήνος γαλαξιών Λανιακέα στο οποίο ανήκουμε» θα δώσει την επόμενη Πέμπτη, 21 Aπριλίου, η διακεκριμένη καθηγήτρια Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου της Λυών Ελέν Κουρτουά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Υστερα από 20 χρόνια έρευνας για την αναζήτηση του Great Attractor (Μεγάλου Ελκυστή) και την κατανόηση της κοσμικής ακτινοβολίας υποβάθρου, η ερευνητική ομάδα που διευθύνει η Κουρτουά ανακάλυψε το υπερσμήνος γαλαξιών Λανιακέα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή