Πρόσωπα

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια γυναίκα, όπως όλα δείχνουν, θα είναι η νέα γενική διευθύντρια του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου. Συγκεκριμένα, το Δ.Σ. του Κέντρου σε προ ημερών συνεδρίασή του επέλεξε ομόφωνα την Ηλέκτρα Βενάκη (φωτ.) για τη θέση. Παρότι σχετικά άγνωστη στο ευρύ κοινό, η κ. Βενάκη έχει υπάρξει ιδιαίτερα δραστήρια στον χώρο του σινεμά αλλά και των νέων τεχνολογιών, δημιουργώντας μεταξύ άλλων το διαδικτυακό μπλογκ altcine και, μέσω αυτού, ένα πολύ ενδιαφέρον online βαλκανικό φεστιβάλ για ταινίες μικρού μήκους. Αυτό που μένει τώρα να γίνει είναι ο επίσημος διορισμός της από τον υπουργό Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά.

(…) Δεν τη λες και ακριβώς λύση ανάγκης. Οπως ανακοίνωσαν το Σάββατο οι ΑC/DC, τη θέση του βασικού τραγουδιστή Μπράιαν Τζόνσον θα πάρει για το υπόλοιπο της εν εξελίξει περιοδείας τους ο Αξελ Ρόουζ. Ο διάσημος επικεφαλής των Guns n’ Roses προσφέρθηκε να βοηθήσει τους συναδέλφους και φίλους του μετά το σοβαρό πρόβλημα στην ακοή που αντιμετώπισε ο Τζόνσον και το οποίο καθιστά πλέον απαγορευτικές για τον ίδιο τις ζωντανές εμφανίσεις με τα εκατοντάδες ντεσιμπέλ. Η συνύπαρξη επί σκηνής αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

(…) Ο Ροβήρος Μανθούλης τιμήθηκε με το αργυρό μετάλλιο της Βουλής των Ελλήνων σε ειδική εκδήλωση που έλαβε χώρα στην αίθουσα της Γερουσίας χθες βράδυ. Το μετάλλιο του το απένειμε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, παρόντος του υπουργού Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά, που απηύθυνε χαιρετισμό. Στην εκδήλωση προβλήθηκαν οι ταινίες «Οι κλακέτες του Ροβήρου Μανθούλη» και «Ο αθέατος σκηνοθέτης», μικρού και μεσαίου μήκους αντίστοιχα.

(…) Το ότι ο πρωτοπόρος συνθέτης ηλεκτρονικής μουσικής Ζαν-Μισέλ Ζαρ βγάζει δίσκο μπορεί να μην αποτελεί συγκλονιστική είδηση. Αν όμως σας πούμε ότι σε ένα από τα καινούργια τραγούδια του θα ακούμε τη φωνή του Εντουαρντ Σνόουντεν, τότε αποκτάει άλλη βαρύτητα. Οι δυο τους γνωρίστηκαν μέσω του Guardian, όταν ο Ζαρ ζήτησε να τον φέρουν σε επαφή με τον πρώην τεχνικό της NSA. Αν είναι καλός ερμηνευτής ο Σνόουντεν θα το μάθουμε στις 6 Μαΐου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή