Πρόσωπα

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακολουθώντας το παράδειγμα του Μπρους Σπρίνγκστιν, του Ρίνγκο Σταρ, του Μπράιαν Ανταμς και του Cirque du Soleil, οι Pearl Jam αποφάσισαν να ακυρώσουν την προγραμματισμένη για απόψε συναυλία τους στη Βόρεια Καρολίνα ως ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στη νέα νομοθετική ρύθμιση που, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα τους, «ενθαρρύνει τις διακρίσεις εις βάρος μιας ολόκληρης ομάδας Αμερικανών πολιτών». Ο τραγουδιστής και κιθαρίστας της μπάντας, άλλωστε, Εντι Βέντερ (φωτ.), ανέκαθεν υπήρξε υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

(…) Ο βασιλιάς του ροκ εντ ρολ ζητάει ακρόαση από τον πρόεδρο των ΗΠΑ στη σατιρική ταινία «Ελβις και Νίξον» της Λίζα Τζόνσον, που έκανε πρεμιέρα στο κινηματογραφικό φεστιβάλ της Tribeca. Ενας ριζικά μεταμορφωμένος Μάικλ Σάνον υποδύεται τον Ελβις Πρίσλεϊ που απαιτεί και καταφέρνει να συναντήσει τον Κέβιν Σπέισι στον ρόλο του Ρίτσαρντ Νίξον. Η συνάντηση έλαβε πράγματι χώρα λίγο πριν από τα Χριστούγεννα του 1970, αν και το φιλμ δεν αποτελεί παρά μια ευφάνταστη και γεμάτη ειρωνεία εκδοχή των γεγονότων: Ο Ελβις ονειρεύεται να γίνει πράκτορας της δίωξης ναρκωτικών και ο Νίξον δέχεται να περάσει λίγα λεπτά μαζί του με αντάλλαγμα ένα αυτόγραφο για την κόρη του.

(…) Από τους σημαντικότερους ποιητές και πεζογράφους της πρώτης μεταπολεμικής γενιάς, ο Τίτος Πατρίκιος είναι καλεσμένος την Παρασκευή το απόγευμα (7 μ.μ.) της Δημοτικής Βιβλιοθήκης της Ραφήνας. Για το έργο του ποιητή θα μιλήσει η τέως μορφωτική σύμβουλος της κυπριακής πρεσβείας στην Αθήνα, Ελένη Αντωνιάδου, ενώ την εκδήλωση συντονίζει ο συγγραφέας Μάριος Μιχαηλίδης.

(…) Eφυγε χθες από τη ζωή η πολυβραβευμένη Ισραηλινή ηθοποιός και σκηνοθέτις Ρονίτ Ελκάμπετς , στα 51 της χρόνια, χτυπημένη από τον καρκίνο. Η πιο επιτυχημένη ταινία της ήταν και η τελευταία που πρόλαβε να δημιουργήσει: «Η δίκη της Βίβιαν Ανσάλεμ», την οποία συν-σκηνοθέτησε μαζί με τον αδελφό της, ήταν ένα βαθιά ευαίσθητο φιλμ, με θέμα τις δυσκολίες των Εβραίων ορθόδοξων γυναικών στο ζήτημα του διαζυγίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή