Το Λονδίνο δεν βαριέται ποτέ

Το Λονδίνο δεν βαριέται ποτέ

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καθώς πλησιάζει το δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Eνωση (23 Ιουνίου), καθοριστικό ρόλο αποκτούν οι νικητές των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών στη Μεγάλη Βρετανία, που διεξήχθησαν την περασμένη Πέμπτη.

Ο πακιστανικής καταγωγής 45χρονος Σαντίκ Χαν, που ήταν τους τελευταίους μήνες το φαβορί για το αξίωμα του δημάρχου του Λονδίνου και στην τελευταία δημοσκόπηση είχε έντεκα μονάδες προβάδισμα έναντι του Ζακ Γκόλντσμιθ, πιθανότατα έχει ήδη εγκατασταθεί στην οδό The Queen’s Walk, όπου βρίσκεται το ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής δημαρχιακό μέγαρο. Ο Χαν, βουλευτής του Εργατικού Κόμματος, δικηγόρος με ειδίκευση στα ανθρώπινα δικαιώματα, είναι Λονδρέζος, πιστός μουσουλμάνος, βαθιά ευρωπαϊστής και υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ε.Ε.

Γιος Πακιστανού οδηγού λεωφορείου, είναι ένας μετριοπαθής και προοδευτικός πολιτικός και ενδεχομένως ο πρώτος μουσουλμάνος δήμαρχος όχι μόνο της κοσμοπολίτικης βρετανικής μητρόπολης, αλλά και όλης της Ευρώπης. Η εκλογή του έρχεται τη στιγμή που η Βρετανία αγωνίζεται για την ενσωμάτωση των μειονοτήτων και την ανάσχεση της ριζοσπαστικοποίησης των μουσουλμάνων. Στράτος Καρακασίδης

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή