Πρόσωπα

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νεκρός στη διάρκεια της συναυλίας του στο τζαζ κλαμπ «Baked Potato» του Λος Αντζελες έπεσε ο τέως ντράμερ των Megadeth Νικ Μένζα (φωτ.), το βράδυ της Κυριακής. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ατζέντη του, ο 51χρονος μουσικός έπαθε έμφραγμα ενώ βρισκόταν στη σκηνή με την μπάντα του OHM και ο θάνατός του διαπιστώθηκε κατά την άφιξή του στο νοσοκομείο.

(…) «H ροκ έχει πεθάνει», δήλωσε ο μπασίστας των Red Hot Chilly Peppers, Flea, μιλώντας με τον κιθαρίστα των Pearl Jam, Μάικ Μακρέντι, στον δορυφορικό ραδιοφωνικό σταθμό SiriusXM. «Σήμερα αποφασίζεις ότι θέλεις να είσαι σε ένα ροκ συγκρότημα και σου λένε “τέλεια, ας σου βρούμε ένα σύμβουλο επικοινωνίας, ένα δικηγόρο και ένα μάνατζερ… είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να βγάλεις χρήματα’’», υποστήριξε ο Καλιφορνέζος μουσικός, αναπολώντας την εποχή που, όταν έλεγε πως ήθελε να ασχοληθεί με τη ροκ, όλοι τον αντιμετώπιζαν σαν «παρανοϊκό» και του έλεγαν πως ποτέ δεν θα έχει μία αξιοπρεπή δουλειά. «Εγώ τους απαντούσα “δεν με νοιάζει, αυτό θέλω να κάνω, σημαίνει τα πάντα για μένα”», προσέθεσε.

(…) Χρειάζεται ορισμένες φορές να μιλάει ένας γνωστός ηθοποιός για ένα δυσάρεστο θέμα έτσι ώστε να αντιλαμβάνεται η κοινή γνώμη το μέγεθος ενός προβλήματος. Ο Ελάιτζα Γουντ, ο πρωταγωνιστής των ταινιών του «Αρχοντα των δαχτυλιδιών», αποφάσισε να μιλήσει ανοικτά για το ζήτημα του κινδύνου που διατρέχουν οι πολύ νεαροί ηθοποιοί από τους παιδόφιλους. Είπε, μάλιστα, ότι υπάρχει ολόκληρο δίκτυο από επικίνδυνους ανθρώπους οι οποίοι προσεγγίζουν εφήβους και παιδιά που έχουν κατακτήσει τη διασημότητα μέσα από ταινίες. Δεν πρέπει να ξεχνάμε και το σκάνδαλο με τον περίφημο παρουσιαστή της Βρετανίας Τζίμι Σάβιλ, που κατηγορήθηκε για δεκάδες περιπτώσεις κακοποίησης.

(…) Aπό το 2008 το παλάτι των Βερσαλλιών παρουσιάζει κάθε χρόνο την εικαστική παρέμβαση ενός καλλιτέχνη. Φέτος έχει σειρά ο Ολαφουρ Ελίασον, ο διάσημος Ισλανδός που έγινε ευρύτερα γνωστός το 2003 με την τεράστια εγκατάστασή του στην Tate Modern που αγαπήθηκε όσο λίγες από τους επισκέπτες του βρετανικού μουσείου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή