Πρόσωπα

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χαράς ευαγγέλια για τους θαυμαστές τους, που δεν είναι και λίγοι. Αλλωστε, υπήρξαν ένα από τα δημοφιλέστερα συγκροτήματα που ανέδειξε ποτέ μη αγγλόφωνη χώρα. Ο λόγος για τους ΑΒΒΑ (φωτ.), τους Σουηδούς που επανενώνονται για μία εμφάνιση ύστερα από 30 ολόκληρα χρόνια. Θα τραγουδήσουν στη Στοκχόλμη αυτό το Σαββατοκύριακο σε ένα γκαλά. Η εκδήλωση γίνεται για τον εορτασμό των 50 ετών από τότε που γνωρίστηκαν δύο εκ των μελών του συγκροτήματος, ο Björn Ulvaeus και ο Benny Andersson.

(…) Εφυγε τη Δευτέρα από τη ζωή ο βραβευμένος με Οσκαρ Βρετανός σεναριογράφος σερ Πίτερ Σέιφερ, σε ηλικία 90 ετών. Γράφοντας σενάρια τόσο για το θέατρο όσο και για τον κινηματογράφο, ο Σέιφερ έφτασε στο απόγειο της φήμης του με τα έργα «Equus» και «Amadeus», τα οποία ανέβηκαν με μεγάλη επιτυχία στις σκηνές του Μπρόντγουεϊ και του Γουέστ Εντ. Το δεύτερο μάλιστα μεταφέρθηκε το 1985 και στον κινηματογράφο, κερδίζοντας 8 Οσκαρ, ανάμεσά τους κι εκείνο για το καλύτερο σενάριο, το οποίο απονεμήθηκε στον ίδιο.

(…) Την πρώτη του πρωτότυπη τηλεοπτική σειρά για την Ινδία ανακοίνωσε πως ετοιμάζει το Netflix. Ο αμερικανικός διαδικτυακός κολοσσός, ο οποίος διαρκώς εξαπλώνεται σε νέες, υποσχόμενες αγορές, θα διασκευάσει τη διάσημη νουβέλα «Sacred Games» του Ινδού συγγραφέα Βίκραμ Τσάντρα, η οποία καταγράφει την κοινωνική καθημερινότητα της πόλης Μουμπάι. Η κίνηση αυτή του Netflix προφανώς και στοχεύει στο τεράστιο κοινό της πολυπληθούς ασιατικής χώρας, το οποίο σαφώς και μπορεί πιο εύκολα να δελεαστεί από μια μεγάλου βεληνεκούς σειρά, γυρισμένη μάλιστα στη γλώσσα του.

(…) Νέο έργο ετοιμάζει ο Δημήτρης Παπαϊωάννου και γι’ αυτό αναζητάει άντρες ερμηνευτές από 18 έως 45 ετών, χορευτές, ηθοποιούς, ακροβάτες, εκπαιδευμένους στην κίνηση. Αν ενδιαφέρεστε να πάρετε μέρος στην επόμενη παραγωγή του διακεκριμένου δημιουργού, που θα ανέβει τον Μάιο του 2017, στείλτε το βιογραφικό σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή