Πρόσωπα

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα καθήκοντα του καλλιτεχνικού διευθυντή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών αναλαμβάνει από την 1η Ιουλίου ο καταξιωμένος αρχιμουσικός Μίλτος Λογιάδης (φωτ.), καθηγητής στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, ενώ η τέως διευθύντρια του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, Αννα Καφέτση, τοποθετείται υπεύθυνη στον τομέα των εικαστικών κατόπιν σχετικής απόφασης του Δ.Σ. του Οργανισμού. Οι νέοι διορισμοί σηματοδοτούν και επίσημα την έναρξη μιας νέας εποχής για το Μέγαρο, που πρόσφατα πέρασε εξ ολοκλήρου στον έλεγχο του Δημοσίου, ως εποπτευόμενος φορέας του υπουργείου Πολιτισμού.

(…) Πέπλο μυστηρίου εξακολουθεί να καλύπτει τις ακριβείς συνθήκες θανάτου του ηθοποιού Αντον Γιέλτσιν (φωτ.), πιο γνωστού για τον ρόλο του «Τσέχωφ» στη νέα κινηματογραφική σειρά «Σταρ Τρεκ», το βράδυ του Σαββάτου. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ο άτυχος 27χρονος βγήκε από το αυτοκίνητό του στην είσοδο του σπιτιού του και το όχημα κύλησε προς τα πίσω, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα. Πάντως, οι Αρχές του Λος Αντζελες θεωρούν ότι πρόκειται για ατύχημα. Ως «μια σπάνια και υπέροχη ψυχή με πάθος για ζωή» τον περιέγραψε η Τζόντι Φόστερ, η οποία είχε συνεργαστεί μαζί του στην ταινία «The Beaver» (2011).

(…) Πάντα πρόθυμη να δημοσιοποιήσει τη στάση της όσον αφορά φλέγοντα κοινωνικοπολιτικά ζητήματα, η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ καταδίκασε τη ρητορική υπέρ του Brexit, υποστηρίζοντας ότι «ενθαρρύνει τους ψηφοφόρους να φανταστούν την Ε.Ε. σαν ένα τέρας χωρίς πρόσωπο». Γράφοντας στην προσωπική της ιστοσελίδα, η Βρετανίδα συγγραφέας αναφέρει ότι η εκστρατεία του δημοψηφίσματος είναι μία από τις πιο «διχαστικές και πικρές πολιτικές καμπάνιες» της ιστορίας.

(…) Σε ηλικία 45 ετών έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Ρον Λέστερ, ο οποίος υποδυόταν τον μεγαλόσωμο Μπίλι Μπομπ στην ταινία «Varsity Blues». Το 2014, ύστερα από μια επέμβαση που λίγο έλειψε να του στοιχίσει τη ζωή, ο πάντοτε παχύσαρκος Λέστερ κατάφερε να χάσει περισσότερα από 130 κιλά. Εκτοτε, όμως, δυσκολευόταν ιδιαιτέρως να βρει δουλειά, αφού κοινό και σκηνοθέτες τον αναζητούσαν κυρίως για να υποδυθεί υπέρβαρους ήρωες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή