Πρόσωπα

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία σπουδαία μορφή των γαλλικών γραμμάτων, ο Ιβ Μπονφουά  (φωτ.), έφυγε από τη ζωή πριν από λίγες μέρες, σε ηλικία 93 ετών. Ποιητής της γαλλικής γλώσσας, κριτικός της τέχνης, μεταφραστής, καθηγητής στο Κολέγιο της Γαλλίας, ο Μπονφουά έχει γράψει περισσότερα από 100 βιβλία, που έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες, έχει τιμηθεί στη Γαλλία το 1981 με το Μεγάλο Βραβείο Ποίησης της Ακαδημίας, το 1987 με το Βραβείο Γκονκούρ για την ποίηση, ενώ το 1995 είχε κερδίσει το παγκόσμιο Βραβείο Cino del Duca. Επίσης, το όνομά του βρισκόταν σχεδόν μόνιμα στη «λίστα» των διεκδικητών για το Βραβείο Νόμπελ. Εχει επίσης μεταφράσει Σαίξπηρ, Γέιτς αλλά και ποιήματα του Γιώργου Σεφέρη, με τον οποίο ήταν φίλοι.

(…) Eνα πάρτι για τα 90 όχι… χρόνια, αλλά εκατομμύρια followers στο Τwitter, θα έπρεπε να δώσει η Κέιτι Πέρι, καθώς η δημοφιλής Αμερικανίδα τραγουδίστρια έγινε πρόσφατα η πρώτη που σπάει το φράγμα των 90 εκατ., αφήνοντας δεύτερο των Τζάστιν Μπίμπερ και τρίτη την Τέιλορ Σουίφτ. Η Κέιτι Πέρι είναι λαλίστατο «πουλάκι». Ενημερώνει τους ακολούθους της για το τι τρώει, προωθεί τη μουσική της και… τους παροτρύνει να ψηφίσουν Χίλαρι Κλίντον, υποστήριξη που θα μπορούσε να οδηγήσει και την υποψήφια των Δημοκρατικών να κάνει πάρτι.

(…) Το διαβάσαμε κι αυτό. Η Λίντσεϊ Λόχαν δήλωσε πως τώρα που έκλεισε τα 30 –στις 2 Ιουλίου– πήρε την απόφαση να γράψει ένα βιβλίο. Δεν αποκάλυψε το περιεχόμενο, είπε μόνο ότι θα έχει θέμα «τα πάνω και τα κάτω της ζωής». Τις τελευταίες μέρες, πάντως, η ίδια ήταν στα πάνω της, γιόρτασε τα γενέθλιά της με ένα μεγάλο πάρτι σε κλαμπ της Μυκόνου και στο τέλος της βραδιάς ανέβηκε στο τραπέζι και επιδόθηκε σε σπάσιμο πιάτων.

(…) O Mάρτιν Ριγκς και ο Ρότζερ Μέρταου θα ξαναφορέσουν τις αστυνομικές τους ταυτότητες για να κυνηγήσουν το έγκλημα στις αστυνομικές περιπέτειες του «Φονικού όπλου». Στη νέα σειρά της Γουόρνερ, που θα κάνει πρεμιέρα το φθινόπωρο, τους ρόλους του Μελ Γκίμπσον και του Ντάνι Γκλόβερ θα πάρουν οι Κλέιν Κρόφορντ και Ντέιμον Γουέιανς αντίστοιχα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή