Πρόσωπα

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η είδηση θα απογοητεύσει πολύ τους φανατικούς θαυμαστές του Jason Bourne, του κινηματογραφικού ήρωα που είχε αποκτήσει το δικό του κοινό. Ο ηθοποιός Ματ Ντέιμον (φωτ.) που είχε ταυτιστεί με τον ρόλο ανακοίνωσε ότι μια ημέρα –που μάλλον δεν θα αργήσει πολύ– κάποιος νεότερος πρόκειται να τον αντικαταστήσει στη μεγάλη οθόνη. Eτσι συμβαίνει με τους μεγάλους πράκτορες: κανένας δεν μπορεί να κουβαλήσει μια τέτοια προσωπικότητα στην πλάτη του για πάντα. Λαμπρό παράδειγμα, ο Τζέιμς Μποντ που ευτύχησε να έχει πολλούς πρωταγωνιστές.

(…) Ηταν ένας από τους τραγουδιστές που δεν έζησε πολύ. Αφησε όμως τη σφραγίδα του σε μια εποχή, με την παρουσία του και με τη μουσική του. Ενα ντοκιμαντέρ καθώς και ανέκδοτα ώς σήμερα τραγούδια αναμένεται να ρίξουν περισσότερο φως στα τελευταία χρόνια του Μάικλ Χάτσενς. Ο ταλαντούχος τραγουδιστής των ΙΝΧS έδωσε τέλος στη ζωή του το 1997, πιθανώς έχοντας κάνει χρήση ναρκωτικών. Αφησε πίσω του κάποιο υλικό που δεν κυκλοφόρησε και θεωρείται πολύ καλό.

(…) Ενας πόλεμος έχει ανοίξει στο Βερολίνο και δεν φαίνεται να τελειώνει εύκολα. Η μάχη για τα ηνία της Volksbuhne, μιας από τις γνωστότερες θεατρικές σκηνές της Γερμανίας, συνεχίζεται με ανταλλαγή επιστολών. Την επόμενη χρονιά, ο νυν διευθυντής της Τate Modern, Κρις Ντέρκον, θα αντικαθιστούσε τον Φρανκ Κάστορφ. Ομως οι ηθοποιοί και μια μεγάλη μερίδα του κοινού και της διανόησης δεν είδαν με καλό μάτι αυτήν την απόφαση και αντέδρασαν αρνητικά με κινητοποιήσεις. Ηρθε όμως η σειρά των υποστηρικτών του Βέλγου ανάμεσα στους οποίους είναι και ονόματα όπως του Ρεμ Κούλχαας, που στάθηκαν στο πλευρό του. Οσοι τον θεωρούν ανεπιθύμητο πιστεύουν ότι θα αλλάξει τη φυσιογνωμία της σκηνής.

(…) Θεωρείται (δικαίως) ένας από τους πιο ελπιδοφόρους Ελληνες καλλιτέχνες που φέρουν κάτι πολύτιμο στη δουλειά τους. Ο Στέλιος Φαϊτάκης παρουσιάζει τοιχογραφία του στο περίφημο Palais de Tokyo στο Παρίσι και δίνει μια συνέντευξη στους New York Times, δηλώνοντας ότι η Ελλάδα τον εμπνέει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή