Πρόσωπα

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι από τους γοητευτικούς ηθοποιούς που δεν διστάζει να παίξει ρόλους που αλλοιώνουν το πρόσωπό του, όπως όταν υποδύθηκε τον κακό απέναντι στον Τζέιμς Μποντ στο Skyfall. Τώρα ο Ισπανός Χαβιέ Μπαρδέμ (φωτ.) σκέφτεται να ενσαρκώσει το δημιούργημα του Φρανκενστάιν, κάτι μεταξύ ανθρώπου και τέρατος. Η ταινία του Universal Studio ανήκει σε μία νέα σειρά, στην οποία αναβιώνουν στη μεγάλη οθόνη παλιοί ήρωες της λογοτεχνίας. Το υβριδικό ον της Σέλεϊ έχει πρωταγωνιστήσει σε δεκάδες ταινίες μέχρι σήμερα και, αν δεχθεί ο Μπαρδέμ, θα είναι μία νέα πρόκληση για την καριέρα του.

(…) Ο καλλιτεχνικός διευθυντής αλλά και ένα μέλος του ιδρυτικού τρίο της Μπιενάλε της Αθήνας (που έγινε δίδυμο πριν από μερικά χρόνια) αποχωρούν από τη διοργάνωση. Ο λόγος για τον Μασιμιλιάνο Μολόνα και την Ξένια Καλπακτσόγλου, που αφήνουν τον καλλιτέχνη Poka Yo να κρατάει μόνος τα ηνία της διοργάνωσης. Η απόφαση είχε να κάνει με τις διαφορετικές αντιλήψεις για την έκθεση. Η προσπάθεια να στηθεί μία Μπιενάλε στην ελληνική πρωτεύουσα είχε ξεκινήσει από το επιμελητικό τρίο ΧΥΖ, στο οποίο συμμετείχε και ο δημοσιογράφος Αυγουστίνος Ζενάκος.

(…) Στην κορυφή της λίστας, με τους πιο ακριβοπληρωμένους «διασκεδαστές», του περιοδικού Forbes είναι για φέτος η Τέιλορ Σουίφτ. Η Αμερικανίδα ποπ σταρ μέσα στο 2016 κέρδισε, ούτε λίγο ούτε πολύ, 170 εκατ. δολάρια, χρήματα τα οποία προέρχονται κυρίως από την απόλυτα επιτυχημένη τουρνέ για το άλμπουμ της «1989» αλλά και από τις πωλήσεις του δίσκου της, που μόνο στις ΗΠΑ ξεπέρασαν τα 5 εκατ. κομμάτια.

(…) Από τα πιο «καυτά» πρόσωπα της βρετανικής τηλεοπτικής βιομηχανίας είναι αυτήν τη στιγμή η Phoebe Waller-Bridge (φωτ.), «η αγγλική απάντηση στη Lena Dunham» («Girls»), όπως πολλοί σπεύδουν ήδη να τη χαρακτηρίσουν. Η τριαντάχρονη ηθοποιός, σεναριογράφος και σκηνοθέτης είναι η δημιουργός της σειράς «Fleabag», ενός τολμηρού χρονικού της καθημερινότητας των Λονδρέζων twentysomething.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή