Πρόσωπα

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περίπου 80 λεπτά παρέμεινε σε λειτουργία το ειδικών προδιαγραφών πικάπ, που «εκτοξεύθηκε» στο Διάστημα την Κυριακή, κάνοντας πραγματικότητα το όνειρο του Jack White (φωτ.), να είναι ο πρώτος που θα «παίξει» ένα δίσκο έξω από την ατμόσφαιρα της Γης. Στη συνέχεια, το μπαλόνι του αερόστατου, που είχε ανεβάσει τη συσκευή σε ύψος 28.000 μέτρων, έσκασε. Κατασκευασμένος από χρυσό ώστε να αντέχει στις ιδιαίτερες κλιματικές συνθήκες, ο δίσκος περιελάμβανε το έργο «A Glorious Dawn» του συνθέτη John Boswell καθώς και αποσπάσματα από ηχογραφημένη ομιλία του επιστήμονα Carl Sagan για το Διάστημα.

(…) Σε ηλικία 91 ετών έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός και τραγουδίστρια Gloria De Haven, που είχε εμφανιστεί στο πλευρό του Φρανκ Σινάτρα και του Τζιν Κέλι. Η Αμερικανίδα περφόρμερ έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο ως παιδί στην ταινία «Μοντέρνοι καιροί» του Τσάρλι Τσάπλιν και αμέσως μετά υπέγραψε συμβόλαιο με την MGM. Το 1950 υποδύθηκε τη μητέρα της, την ηθοποιό Φλόρα Πάρκερ, στο μιούζικαλ «Three Little Words» με συμπρωταγωνιστή τον Φρεντ Αστέρ. Οταν τα μιούζικαλ του Χόλιγουντ έπαψαν να είναι στη μόδα, συμμετείχε σε τηλεοπτικές σειρές και τραγουδούσε ζωντανά σε κλαμπ της Νέας Υόρκης, ενώ έκανε την τελευταία της κινηματογραφική εμφάνιση το 1997 στην κομεντί «Out to Sea».

(…) Ενα κέντρο απεξάρτησης για νέες γυναίκες εθισμένες στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά σχεδιάζει να ανοίξει το Ιδρυμα Amy Winehouse στο ανατολικό Λονδίνο, με αφορμή τη συμπλήρωση πέντε χρόνων από τον θάνατο της διάσημης τραγουδίστριας. Το Κέντρο θα αρχίσει να λειτουργεί στις 22 Αυγούστου και θα προσφέρει ένα τρίμηνο πρόγραμμα για γυναίκες από 16 έως 30 ετών.

(…) «Τελειώσαμε με τον Χάρι Πότερ», υπογράμμισε η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, μιλώντας στο Reuters με αφορμή την πρεμιέρα των παραστάσεων «Ο Χάρι Πότερ και το καταραμένο παιδί» στο Palace Theater του Λονδίνου. Στα δύο θεατρικά έργα, που κυκλοφόρησαν μέσα στο Σαββατοκύριακο και έγιναν ανάρπαστα, ο κάποτε νεαρός μάγος είναι πλέον ένας 37χρονος πατέρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή