Πρόσωπα

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για την προσφορά του στον κινηματογράφο θα τιμηθεί ο βραβευμένος δύο φορές με Οσκαρ Ρόμπερτ Ντε Νίρο (φωτ.) στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Σεράγεβο, που ανοίγει την ερχόμενη Παρασκευή. Εκτός, όμως, από το βραβείο που θα παραλάβει, ο Αμερικανός σταρ θα παρουσιάσει στο πλαίσιο του φεστιβάλ την ψηφιακά επεξεργασμένη ταινία «Ο ταξιτζής» του Μάρτιν Σκορσέζε, στην οποία πρωταγωνίστησε πριν από 40 χρόνια και αποτέλεσε σταθμό στην καριέρα του. Παράλληλα, ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο προετοιμάζεται να πρωταγωνιστήσει μαζί με την Τζούλιαν Μουρ (φωτ.) σε μια νέα αστυνομική τηλεοπτική σειρά, η οποία θα εκτυλίσσεται στη δεκαετία του ’90. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο τρεις φορές υποψήφιος για Οσκαρ Ντέιβιντ Ο’ Ράσελ (The Fighter, American Hustle, Silver Linings Playbook). Με τέτοια ονόματα μπροστά και πίσω από τις κάμερες, ανυπομονούμε…

(…) Θα υπάρξει τελικά, όπως όλα δείχνουν, σίκουελ στον «Ανθρωπο από ατσάλι», στη σύγχρονη δηλαδή εκδοχή του Σούπερμαν, διά χειρός Ζακ Σνάιντερ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πηγές μέσα από τη Warner Bros, το πρότζεκτ για το «Man of Steel 2» έχει ήδη ξεκινήσει και στόχος της εταιρείας παραγωγής –αλλά και του διάσημου σκηνοθέτη– είναι να αποκαταστήσει τη σχέση του κοινού με τον χάρτινο ήρωα μετά το μάλλον αποτυχημένο «Batman vs Superman».

(…) Τελεσιδίκησε και η πραγματική «δίκη» του Φραντς Κάφκα, με το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ να αποφαίνεται πως τα χειρόγραφα του μεγάλου δημιουργού ανήκουν στην Εθνική Βιβλιοθήκη του Ισραήλ, βάζοντας τέλος στην αντιδικία του κράτους με τους κληρονόμους των χειρογράφων. Μετά τον θάνατο του συγγραφέα, τα χειρόγραφα άλλαξαν δύο φορές χέρια και οι τελευταίοι κληρονόμοι σκόπευαν να τα πουλήσουν έναντι αρκετών εκατομμυρίων δολαρίων, κάτι που τελικά εμπόδισε η Δικαιοσύνη του Ισραήλ.

(…) Τα βιβλία του Τζορτζ Μάρτιν «Wild Cats» με ήρωες που αποκτούν υπερδυνάμεις μετά το ξέσπασμα ενός ιού στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο θα μεταφερθούν στη μικρή οθόνη, εγχείρημα που θεωρείται ήδη επιτυχία, από τον συγγραφέα του «Game of Thrones».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή