Πρόσωπα

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προχωράει το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Βενετίας, καθώς μέρα με τη μέρα η Μόστρα οδεύει προς την τελική ευθεία της 10ης Σεπτεμβρίου. Επτά νέες ταινίες παρουσιάστηκαν χθες, στο διαγωνιστικό και εκτός συναγωνισμού, και ανάμεσα σε αυτές ήταν η ταινία του Stéphane Brizé  (φωτ.) με τίτλο «Une Vie». Είναι ένα ψυχολογικό δράμα εποχής τοποθετημένο στη Νορμανδία το 1819, γαλλοβελγικής παραγωγής. Παρακολουθούμε την αλλαγή ζωής της Ζαν όταν, ολοκληρώνοντας την εκπαίδευσή της σε ένα μοναστήρι, παντρεύεται έναν ευγενή και προσγειώνεται στην πραγματικότητα.

…Στους «Ορίζοντες» προβλήθηκε, επίσης χθες η ταινία «White Sun» του Deepak Rauniyar με πρωταγωνίστρια ανάμεσα σε άλλους την Asha Magrati. Η ταινία είναι συμπαραγωγή Νεπάλ, ΗΠΑ, Κατάρ και Ολλανδίας και αναφέρεται στις τοπικές αντιπαλότητες στα ορεινά χωριά της Κεντρικής Ασίας συνεπεία του εμφυλίου στο Νεπάλ. Το πολιτικό σκηνικό φιλτράρεται μέσα από εντάσεις προσωπικές, οικογενειακές και ερωτικές, δίνοντας και το βάθρο για να αναδειχθούν συμπαθείς και άξιοι ηθοποιοί από το Νεπάλ.

…Aνάμεσα στις ταινίες του διαγωνιστικού προγράμματος, χθες στο Φεστιβάλ της Βενετίας, περιλαμβανόταν και η αμερικανική παραγωγή «The Bad Batch» της Ana Lily Amirpour. Είναι μια ταινία που ακολουθεί τη θεματολογία της δυστοπίας και εστιάζει στην κοινωνική και οικογενειακή ανισότητα και στρέβλωση. Με πρωταγωνίστρια τη λαμπερή Suki Waterhouse, σε έναν, κατά τα άλλα, σκοτεινό ρόλο, το «The Bad Batch» διαδραματίζεται σε μια κοινωνικά ανισόρροπη περιοχή του Τέξας, που παρουσιάζεται ως αποθετήριο κοινωνικά απόβλητων ανθρώπων. Πρωταγωνιστούν ακόμη ο Κιάνου Ριβς και ο Τζιμ Κάρεϊ.

…Στο πρόγραμμα των «Οριζόντων», προβλήθηκε η ιαπωνική ταινία «Gukoroku» (με αγγλικό τίτλο «Traces of Sin») του Kei Ishikawa. Η Τανάκα υποστηρίζει ψυχολογικά την καταδικασμένη για φόνο αδελφή της αναζητώντας για όλη την οικογένεια ένα κέντρο βάρους. Οπως λέει ο σκηνοθέτης, το Τόκιο μοιάζει να μην έχει κέντρο και οι άνθρωποι να αναζητούν το επίκεντρο. Η ταινία είναι ένας μικρόκοσμος της σύγχρονης Ιαπωνίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή