Πρόσωπα

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για δεκαετίες υπήρξε ένας από τους πιο ισχυρούς ανθρώπους στην τέχνη. Δεν ήταν μόνον η «πετριά» του και ο χαρακτήρας του, αλλά αυτά που πέτυχε. Ο σερ Νίκολας Σερότα (φωτ.) κατάφερε να μεταμορφώσει την Πινακοθηκη Τέιτ από ένα βαρετό μέρος στο Λονδίνο σε μια «γεννήτρια» τάσεων, γεγονότων και παραρτημάτων. Μετά την τεράστια επιτυχία της Τέιτ Μόντερν, των απίστευτων χορηγιών και της φήμης, ο Σερότα θα αποσυρθεί αφήνοντας πίσω του ένα πραγματικά δυσαναπλήρωτο κενό. Οχι μόνο διότι είχε τόση αποτελεσματικότητα, αλλά διότι, από το Brexit μέχρι και την ευρωπαϊκή οικονομική κρίση, ο νέος διευθυντής των Τέιτ θα έχει μπροστά του κολοσσιαίες προσκλήσεις.

(…) Την ώρα που ο Σερότα αποχωρεί, ένας άλλος αναλαμβάνει τα ηνία ενός σημαντικού θεσμού στο Λονδίνο. Πρόκειται για τον 37χρονο Ολιβερ Μιαρς, ο οποίος θα είναι ο καινούργιος επικεφαλής του Κόβεντ Γκάρντεν. Πριν προβεί σε αυτό το αποφασιστικό βήμα στην καριέρα του ήταν διευθυντής στην Οπερα της Βορείου Ιρλανδίας και είχε δώσει μεγάλα δείγματα του ταλέντου, της τόλμης, αλλά και της διοικητικής του ικανότητας. Ο 37χρονος έχει συνεργαστεί με το Young Vic, την Οπερα της Σκωτίας και άλλους μεγάλους οργανισμούς.

(…) «Εφυγε» σε ηλικία 47 ετών έχοντας προλάβει να ζήσει μια ενδιαφέρουσα ζωή. Τέκνο μιας καλλιτεχνικής οικογένειας, αδελφός της Ροζάνα, του Ντέιβιντ, της Πατρίτσια και του Ρίτσμοντ. Η Αλέξις Αρκέτ πέθανε πριν από λίγες ημέρες νικημένη από ασθένεια, χωρίς να γίνουν γνωστές πολλές λεπτομέρειες. Η ηθοποιός είχε κάνει εγχείρηση αλλαγής φύλου αφού πέρασε τα 30 και ήταν γνωστή για την πάλη που έδωσε για τα δικαιώματα των transgender ατόμων.

(…) Το σπίτι του δεν ήταν ένα οποιοδήποτε, αλλά εκείνο το ησυχαστήριο στο οποίο αποσύρθηκε μετά την αίσθηση που προκάλεσε το βιβλίο του «Ο φύλακας στη σίκαλη» το 1951. Ο Τζέι Ντι Σάλιντζερ μετακόμισε στο Νιου Χαμσάιρ και έζησε εκεί μέχρι και το 2010, οπότε πέθανε. Η κατοικία του αγοράστηκε από έναν διάσημο εικονογράφο και θα προσφέρεται για νέα ταλέντα των κινουμένων σχεδίων που θα κάνουν πρόγραμμα residency.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή