Πρόσωπα

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Kάθε προηγούμενο ρεκόρ κατέρριψε το «Game of Thrones» στη φετινή τελετή απονομής των βραβείων Emmy. Η δημοφιλής τηλεοπτική εκδοχή του μυθιστορήματος του George R.R. Martin απέσπασε συνολικά έντεκα διακρίσεις, μεταξύ των οποίων το βραβείο καλύτερης δραματικής σειράς για δεύτερη συνεχή χρονιά. Από το 2011 έως σήμερα, το «Game of Thrones» έχει συγκεντρώσει συνολικά 38 Emmy, δηλαδή ένα παραπάνω από τον προηγούμενο κάτοχο του ρεκόρ, το «Frasier», ενώ πλέον προηγείται μόνο το «Saturday Night Live», με 44 τίτλους. Aυτήν τη φορά, ωστόσο, το όνομα του Πίτερ Ντινκλέιτζ (φωτ.) έλειπε από τη λίστα των νικητών, παρότι ήταν ανάμεσα στους υποψηφίους.

(…) Κάποιοι σχεδιάζουν για μήνες την πολυπόθητη εμφάνισή τους στο κόκκινο χαλί των Emmy, όχι όμως και η 82χρονη Μάγκι Σμιθ (φωτ.), η οποία για τρίτη φορά δεν μπήκε στον κόπο να ταξιδέψει έως το Λος Αντζελες για να παραλάβει το βραβείο της. Αλλωστε, στις πάνω από έξι δεκαετίες της καριέρας της η Βρετανίδα ηθοποιός έχει αποσπάσει αρκετές σημαντικές διακρίσεις, μεταξύ των οποίων δύο Οσκαρ, ένα Τόνι και ο τιμητικός τίτλος «dame», ενώ η συμμετοχή της στο «Downton Abbey» σίγουρα δεν είναι ο μεγαλύτερος της σταδιοδρομίας της. Χθες, πάντως, ανακοινώθηκε επίσημα η συμμετοχή της στην κινηματογραφική εκδοχή της σειράς.

(…) Σε ηλικία 73 ετών έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Charmian Carr (φωτ.), η οποία υποδυόταν τη μεγαλύτερη κόρη της οικογένειας Τραπ στην κλασική ταινία «Η μελωδία της ευτυχίας». Μολονότι δεν είχε καμία ιδέα από υποκριτική ή τραγούδι, η νεαρή Carr βρέθηκε στην οντισιόν για το φιλμ χάρη στην επιμονή της μητέρας της και η ζωή της άλλαξε για πάντα. Αν και στη ζωή της είχε μόνο έναν πρωταγωνιστικό ρόλο, στο τηλεοπτικό μιούζικαλ «Evening Primrose», οι θαυμαστές της δεν την ξέχασαν ποτέ.

(…) Το παράσημο του Χρυσού Σταυρού του Τάγματος του Φοίνικος παραλαμβάνει σήμερα το πρωί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο γελοιογράφος Ιωάννης Κυριακόπουλος (φωτ.), πιο γνωστός ως ΚΥΡ, βραβευμένος, μεταξύ άλλων, από την Ακαδημία Αθηνών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή