Πρόσωπα

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ταινία «Chevalier» της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη (φωτ.) είναι η ελληνική πρόταση για το Οσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας 2017 στην 89η διοργάνωση της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Η επταμελής επιτροπή που συγκροτήθηκε για να αποφασίσει τον «εκπρόσωπο» της χώρας στα φετινά Οσκαρ, μάλλον δυσκολεύθηκε να αποφασίσει, καθώς η διαφορά με τη δεύτερη ταινία, «Ενας Αλλος Κόσμος» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, ήταν μόλις μία ψήφος. Αλλά αυτό δείχνει και το υψηλό επίπεδο του ελληνικού κινηματογράφου.

(…) Σε εξέλιξη και με λαμπερές παρουσίες είναι το 64ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν στην Ισπανία, που συνεχίζεται έως και το ερχόμενο Σάββατο. Ανάμεσα στις πολλές παρουσίες παλαιότερων (όπως η Σιγκούρνι Γουίβερ) ή νεότερων ηθοποιών, ξεχώρισε και η παρουσία του Χαβιέρ Μπαρδέμ, ο οποίος πρωταγωνιστεί στην καινούργια ταινία με τίτλο «Bigas X Bigas», στην οποία είναι και παραγωγός. Η προβολή έγινε χθες το απόγευμα και ο Μπαρδέμ επιβεβαίωσε τον τίτλο του σταρ. H ταινία παρουσιάζει τη ζωή του δημοφιλέστατου στην Ισπανία σκηνοθέτη με ισχυρή προσωπικότητα Bigas Luna, που πέθανε το 2013 σε ηλικία 67 ετών από λευχαιμία.

(…) Aν ζούσε, αύριο Πέμπτη θα γιόρταζε τα 126 της χρόνια. Η Αγκαθα Κρίστι παραμένει ένα εκδοτικό φαινόμενο, καθώς τα αστυνομικά της μυθιστορήματα διαβάζονται ακόμη από εκατομμύρια αναγνώστες. Για την επέτειο, τα βρετανικά ταχυδρομεία κυκλοφορούν αύριο μια νέα σειρά γραμματοσήμων από έξι αξίες, κάθε μία αφιερωμένη σε ένα από τα βιβλία της Αγκαθα Κρίστι, με μία μόνο διαφορά… Τα βρετανικά ταχυδρομεία έχουν επιστρατεύσει τη νέα τεχνολογία ώστε τα γραμματόσημα να αποκαλύπτουν μυστικά από την υπόθεση των βιβλίων αν κάποιος χρησιμοποιήσει ένα φακό, τη θερμοκρασία του σώματος ή τεχνητό φως UV, καθώς είναι εξοπλισμένα με μικροκείμενα, μελάνι UV και θερμοχρωμικό μελάνι.

(…) Στη Δομινικανή Δημοκρατία, ο νομπελίστας Περουβιανός συγγραφέας Μάριο Βάργκας Γιόσα έλαβε την ανώτατη τιμητική διάκριση, το βραβείο Pedro Henriquez Urena από τον υπουργό Πολιτισμού της χώρας στη διάρκεια της 19ης Διεθνούς Εκθέσεως Βιβλίου στο Σαν Ντομίνγκο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή