Πρόσωπα

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O «βασιλιάς» δεν πεθαίνει ποτέ. Και πώς να πεθάνει, όταν είναι ζωντανή η γυναίκα του και φροντίζει για τη μνήμη του. Ο λόγος, για τον Ελβις Πρίσλεϊ, που έχει περάσει στη σφαίρα της αθανασίας, πλην όμως η σύζυγός του Πρισίλα (φωτ.), φοβάται πως μπορεί το όνομά του να ξεχαστεί. Σε συνέντευξη που έδωσε σε μια βρετανική εφημερίδα, η 71χρονη διηγήθηκε πώς γνώρισε το σύμβολο του σεξ όταν ήταν μόλις 14 ετών και πως θεωρεί ότι οι σημερινές διασημότητες δεν μπορούν να πλησιάσουν καθόλου τον μύθο του Ελβις.

(…) Αν θέλατε να διαβάσετε μια αυτοβιογραφία, ποιον θα διαλέγατε; Η καλλιτέχνις που αποφάσισε να αφήσει τα απομνημονεύματά της δεν έχει διστάσει να δώσει, κατά τη διάρκεια περφόρμανς, ένα γεμάτο περίστροφο στους θεατές. Να καταπιεί ηρεμιστικά επί σκηνής, να κοπεί, να τρίβει κόκαλα βοδιού για ώρες. Η Μαρίνα Αμπράμοβιτς υπογράφει ένα βιβλίο γεμάτο από τις περιπέτειες της ζωής της. Κυκλοφορεί στις 27 Οκτωβρίου και αναμένεται να είναι παγκόσμια εκδοτική επιτυχία.

(…) Μιλώντας για την τέχνη, τα κορμιά και τα μαχαίρια, δεν πρέπει να αφήσουμε έξω έναν μουσικό που έκανε το δικό του σώμα μέρος της μουσικής του περφόρμανς. Ο Ιγκι Ποπ, με τον πιο διάσημο… κορμό στον κόσμο, πόζαρε για τον καλλιτέχνη Τζέρεμι Ντέλερ και άλλους ζωγράφους. Το αποτέλεσμα της δουλειάς τους θα παρουσιαστεί σε έκθεση στο Μουσείο του Μπρούκλιν. Η έκθεση θα εγκαινιαστεί στις 4 Νοεμβρίου.

(…) Στον πρόσφατο τακτικό έλεγχο των ταμειακών αποθεμάτων, η διοίκηση της ΕΛΣ διαπίστωσε έλλειμμα 111.000 ευρώ στα έσοδα του οργανισμού. Η έρευνα έδειξε υπεξαίρεση από υπάλληλο που εργάζεται στην ΕΛΣ από το 1999, στη θέση του υπευθύνου των ταμείων, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου. Ο εν λόγω υπάλληλος ομολόγησε την πράξη του και η διοίκηση της ΕΛΣ κατέθεσε μήνυση προς στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ξεκίνησε τη διαδικασία για την αστική αποζημίωση. Από την πρώτη στιγμή η διοίκηση της ΕΛΣ έθεσε σε αργία τον υπάλληλο, ενώ στη συνέχεια αποφασίστηκε ομόφωνα η απόλυσή του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή