Πρόσωπα

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αγάπη; Zήλια; Θυμός; Τι ήταν αυτό που οδήγησε τον Βίνσεντ Βαν Γκογκ (φωτ.) να κόψει το αυτί του; Σύμφωνα με μια νέα θεωρία που διατυπώνει ο συγγραφέας Μάρτιν Μπέιλι, ο ζωγράφος οδηγήθηκε σε αυτήν την πράξη έπειτα από ένα γράμμα που έλαβε από τον αδελφό του Τεό, τον πιο πιστό υποστηρικτή του και μέγα… χορηγό, όπου του έγραφε ότι σκοπεύει να παντρευτεί. Το γράμμα έφθασε στα χέρια του στις 23 Δεκεμβρίου 1888. Το ίδιο βράδυ έγινε και ο θρυλικός καβγάς μεταξύ του Πολ Γκογκέν και του Βαν Γκογκ, αλλά δεν ήταν αυτός ο λόγος που ο τελευταίος πήρε ένα ξυράφι και έκοψε το αυτί του, αλλά τα νέα από τον αδελφό του και η ανασφάλεια που του δημιούργησαν ότι θα χαλάσει η σχέση τους, πιστεύει ο Μάρτιν Μπέιλι.

(…) Τον Αλ Καπόνε στα τελευταία χρόνια της ζωής του θα υποδυθεί ο Τομ Χάρντι στη νέα ταινία που ετοιμάζει το Χόλιγουντ για τον διάσημο μαφιόζο. Ο Καπόνε πέθανε το 1947 σε ηλικία 48 ετών και αφού είχε εκτίσει 8 χρόνια στη φυλακή για φοροδιαφυγή. Μάλιστα, την τελευταία περίοδο της ζωής του είχε παρουσιάσει συμπτώματα συφιλιδικής παράνοιας και είχε αρχίσει να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο.

(…) Μπορεί να μην το είπε με ένα τραγούδι, όπως ευχήθηκαν στη Σουηδική Ακαδημία, αλλά τελικά ο Μπομπ Ντίλαν έσπασε τη σιωπή του και, όπως δήλωσε στην εφημερίδα «Τέλεγκραφ», θα παραβρεθεί στην τελετή βράβευσης στις 10 Δεκεμβρίου «αν είναι δυνατόν» και συμπλήρωσε πως «είναι δύσκολο» να πιστέψει ότι έχει τιμηθεί με το βραβείο Νομπέλ. Οσο για τα τηλέφωνα που δεν σήκωνε στην Ακαδημία, αρκέστηκε να πει «λοιπόν, εγώ είμαι εδώ».

(…) Λεπτομέρειες για σειρά σεξουαλικών παρενοχλήσεων που ισχυρίζεται ότι δέχθηκε από τον Αλφρέντ Χίτσκοκ δίνει στη βιογραφία της «Tippi: A memoir» η ηθοποιός Τίπι Χέντρεν. Οπως υποστηρίζει, ο γνωστός σκηνοθέτης προσπάθησε να τη φιλήσει στα γυρίσματα του θρίλερ «Τα πουλιά» και είχε συνδέσει το γραφείο του με το καμαρίνι της με ενδιάμεση πόρτα στο φιλμ «Μάρνι», ενώ προσπαθούσε, όπως λέει, να την εκδικηθεί απαγορεύοντας κάθε επαφή της με άλλα στούντιο. «Τότε δεν μπορούσα να κάνω κάτι νομικά. Αν γινόταν σήμερα, θα ήμουν πλούσια», είπε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή