Πρόσωπα

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Oσο ψηλό κι αν είναι το τείχος που χτίζουμε για να κρατήσουμε απ’ έξω τους εισβολείς, όσο αυστηρά κι αν αποκλείουμε τους ξένους, όσο κι αν ξαναγράφουμε την ιστορία όπως μας βολεύει, στο τέλος απλώς καταλήγουμε να καταστρέφουμε και να πληγώνουμε τους εαυτούς μας», δήλωσε ο Ιάπωνας συγγραφέας Χαρούκι Μουρακάμι (φωτ.) παραλαμβάνοντας το λογοτεχνικό βραβείο Χανς Κρίστιαν Αντερσεν για το σύνολο του έργου του. «Οπως όλοι οι άνθρωποι έχουν σκιές, έτσι και κάθε κοινωνία, κάθε έθνος έχει τη σκιά του», συνέχισε. «Αν υπάρχουν φωτεινές πτυχές, οπωσδήποτε θα υπάρχει και μία σκοτεινή πλευρά».

(…) «Ποτέ δεν θα γράψω τόσο καλά κομμάτια όσο αυτά στο πρώτο μου άλμπουμ», υποστήριξε η Αντέλ σε συνέντευξή της στο περιοδικό Vanity Fair, αποδίδοντας την επιτυχία των τραγουδιών της στο γεγονός ότι εκείνη την περίοδο έπινε δύο μπουκάλια κρασί κάθε βράδυ και κάπνιζε ασταμάτητα. «Πλέον, δεν ενδίδω τόσο εύκολα και δεν έχω χρόνο να καταρρεύσω όπως τότε», συνέχισε. Παραδέχτηκε, ακόμη, ότι το να εμφανίζεται στη σκηνή τής προκαλεί τόσο έντονο άγχος, που σκέφτεται να μην περιοδεύσει ποτέ ξανά.

(…) Με επτά υποψηφιότητες, η ταινία «I, Daniel Blake» του Κεν Λόουτς ηγείται της κούρσας για τα φετινά Βρετανικά Ανεξάρτητα Κινηματογραφικά Βραβεία. Το φιλμ διακρίθηκε, μεταξύ άλλων, στις κατηγορίες καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας και σεναρίου. Επιπλέον, οι πρωταγωνιστές Hayley Squires και Dave Johns είναι υποψήφιοι τόσο για τα βραβεία ανδρικού και γυναικείου ρόλου όσο και για τον τίτλο του πλέον υποσχόμενου νεοεμφανιζόμενου ηθοποιού.

(…) Συνολικά 38 παραγωγές του Χόλιγουντ πήραν έγκριση για να προβληθούν στην Κίνα το 2016, δηλαδή τέσσερις περισσότερες απ’ ό,τι τις προηγούμενες χρονιές. Σύμφωνα με τον Guardian, οι μέχρι τώρα εισπράξεις του κινεζικού box office ήταν κατώτερες των προσδοκιών των Αμερικανών διανομέων, με αποτέλεσμα να δοθεί άδεια για την προβολή τεσσάρων ακόμη ταινιών, μεταξύ των οποίων το «Deepwater Horizon» με τους Μαρκ Γουόλμπεργκ, Κερτ Ράσελ και Τζον Μάλκοβιτς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή