Πρόσωπα

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια ομιλία η οποία θα διαβαστεί στη διάρκεια της επίσημης τελετής των βραβείων Νομπέλ, το ερχόμενο Σάββατο, υποσχέθηκε ότι θα στείλει ο Μπομπ Ντίλαν για να «καλύψει» το κενό της απουσίας του. Πάντως, οι προσκεκλημένοι δεν θα απογοητευθούν, αφού στη θέση του διάσημου μουσικού θα εμφανιστεί η Πάτι Σμιθ (φωτ.), η οποία θα ερμηνεύσει το τραγούδι «A Hard Rain’s A-Gonna Fall». Το 1995, ο Ντίλαν είχε ζητήσει από τη Σμιθ να τον συνοδεύσει στην περιοδεία του στις ΗΠΑ και τραγούδησε μαζί της το κομμάτι «Dark Eyes», το οποίο είχε επιλέξει η ίδια.

(…) «Ντρέπομαι που είμαι Αμερικανίδα και που είμαι άνθρωπος», δήλωσε η Μαντόνα στη διάρκεια της συναυλίας που έδωσε στο Μαϊάμι, στο πλαίσιο της δημοπρασίας για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού ιδρύματός της. Η διάσημη τραγουδίστρια μίλησε για την καταστροφή της γης των αυτοχθόνων Αμερικανών λίγο προτού ερμηνεύσει το «American Life». Παραδέχθηκε, επίσης, ότι στο παρελθόν είχε φωτογραφηθεί στο κρεβάτι του Ντ. Τραμπ στο πλαίσιο μιας διαφημιστικής καμπάνιας της Versace και σχολίασε την κακή ποιότητα των σεντονιών του.

(…) Ηταν η εποχή της αποχής. Ο λόγος για την ερωτική αποχή του Φραντς Κάφκα, που απέκτησε μυθικές διαστάσεις και αντικείμενο μελέτης, αλλά ο ακαδημαϊκός Ράινερ Στακ βασίζεται στην τρίτη βιογραφία του συγγραφέα σε άγνωστα ημερολόγια του φίλου του Μαξ Μπροντ και υποστηρίζει ότι ο Κάφκα είχε αναπτύξει μια υπερβολική φοβία για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και την ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, έχοντας όμως μεγαλώσει σε ένα περιβάλλον όπου ο έρωτας θεωρούνταν κάτι ανήθικο. Γι’ αυτό, λέει ο Στακ, οι φαντασιώσεις του εμφανίζονται στα βιβλία του.

(…) «Επεσαν κεφάλια» από τον Μόρισεϊ, ο οποίος ανακοίνωσε τη ματαίωση της αμερικανικής περιοδείας του μέχρι το τέλος του 2016 και έριξε το φταίξιμο στην εταιρεία που είχε αναλάβει το μάνατζμεντ των εμφανίσεών του. «Καταστράφηκαν βραδιές (σ.σ. της περιοδείας) από τους εφήμερους καταστροφείς που έκαναν ό,τι χειρότερο μπορούσαν», έγραψε σε ανακοίνωσή του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή