Ζωντανός θρύλος: Ο Κερκ Ντάγκλας γίνεται 100 ετών!

Ζωντανός θρύλος: Ο Κερκ Ντάγκλας γίνεται 100 ετών!

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Κερκ Ντάγκλας, κλείνει σήμερα τα 100 του χρόνια, αφού έχει γεννηθεί στις 9 Δεκεμβρίου του 1916. Ο ηθοποιός – θρύλος είναι από τους λίγους εναπομείναντες εν ζωή αστέρες της Χρυσής Εποχής του Χόλιγουντ. Στην μεγάλη καριέρα του έχει πολλές επιτυχίες όπως το Αμάρτημα του Παρελθόντος (Out of the Past, 1947), Φλογισμένα Πάθη (Champion, 1949), Αστυνομική Ιστορία (Detective Story , 1951), Το Τελευταίο Ατού (Ace in the Hole, 1951), Η Ωραία και το Κτήνος (The Bad and the Beautiful, 1952), 20 Χιλιάδες Λεύγες Υπό την Θάλασσα (20000 Leagues Under the Sea, 1954), Η ζωή ενός ανθρώπου (Lust for Life, 1956), Σταυροί στο Μέτωπο (Paths of Glory, 1957), Σπάρτακος (Spartacus, 1960) και Επτά Ημέρες του Μαΐου (Seven Days in May, 1964).

Προτάθηκε τρεις φορές για Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου χωρίς να το κερδίσει ποτέ και το 1995 η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών του απένειμε Τιμητικό Όσκαρ για τα 50 χρόνια παρουσίας ως δημιουργική και ηθική δύναμη στον κόσμο του κινηματογράφου.

Ο γνωστότερος πιθανόν ρόλος του, δεν είναι άλλος από τον «Σπάρτακο» που τον καθιέρωσε ως θρύλο της έβδομης τέχνης. Πρόκειται για την ταινία με τις περισσότερες πωλήσεις εισιτηρίων των κινηματογραφικών στούντιο Universal, στην οποία ο Κερκ Ντάγκλας, είχε πείσει τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ Τζον Κένεντι να παραστεί σε προβολή της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή