Πρόσωπα

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ξανθή φιλοδοξία»; Μα και να έψαχναν δεν θα έβρισκαν καλύτερο τίτλο για ένα ντοκιμαντέρ που ασχολείται με το μεγαλύτερο είδωλο της ποπ εν ζωή. Ο λόγος για τη Μαντόνα (φωτ.), που ξεκίνησε από το τίποτα, με «καύσιμο» τη θέλησή της να γίνει ίνδαλμα και τελικά όχι μόνον κατάφερε να ανεβεί στην κορυφή αλλά και να μείνει εκεί πολλά χρόνια. Το ντοκιμαντέρ δεν έχει ακόμη γυριστεί, όμως πήρε την πρώτη θέση στα υποψήφια προς υλοποίηση σενάρια στο Χόλιγουντ, νικώντας πολλές άλλες υποψηφιότητες στη βάση δεδομένων «Black List».

(…) Δεν έχουν όλοι οι ρόλοι το ίδιο ενδιαφέρον. Και αυτός που ετοιμάζεται να υποδυθεί η γνωστή ηθοποιός σίγουρα μπορεί να κερδίσει και καμιά υποψηφιότητα Οσκαρ. Η Ρέιτσελ Βάις θα ενσαρκώσει μια υπαρκτή προσωπικότητα, τον αινιγματικό ιατρό Τζέιμς Μπάρι, ο οποίος διακρίθηκε στο επάγγελμα τον 19ο αιώνα, όταν όμως πέθανε ανακάλυψαν ότι ήταν γυναίκα. Ο Μπάρι όχι μόνον ήταν ικανότατος θεράπων, αλλά υπηρέτησε και στις εσχατιές των βρετανικών αποικιών ανά τον κόσμο. Το θέμα του πραγματικού του φύλου παραμένει ένα ανοικτό ερώτημα.

(…) Οι ηθοποιοί στο Χόλιγουντ δεν αναμετρώνται μονάχα με το κασέ τους αλλά και με τις εισπράξεις των ταινιών τους. Κάπως έτσι βγαίνει μια ετήσια λίστα, σύμφωνα με την οποία αυτοί που πρωτεύουν είναι οι καλύτερες «επενδύσεις» για τα στούντιο. Νικητής τη φετινή χρονιά αναδείχθηκε ο Κρις Εβανς του «Κάπτεν Αμέρικα» του κόμικ της Μάρβελ. Σύμφωνα με τον τζίρο που έκανε, η ταινία έφερε πίσω 135 δολάρια για κάθε δολάριο που πήρε ως αμοιβή ο ηθοποιός. Ψηλά στη λίστα του «Φορμπς» είναι και η Σκάρλετ Γιόχανσον.

(…) Δύο θύματα σεξουαλικής δουλείας από το ISIS και ακτιβίστριες παρέλαβαν χθες το Βραβείο Ζαχάροφ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την ελευθερία της σκέψης. Είναι η Νάντια Μουράντ και η Λαμίγια Χάτζι Μπασάρ. Τα κορίτσια τιμήθηκαν ως αγωνίστριες κατά του ISIS και της γενοκτονίας που έχει εξαπολύσει κατά των Γεζίντι χριστιανών. Οπως είπε η Μπασάρ στην τελετή, χιλιάδες κοπέλες παραμένουν σκλάβες του ISIS και «κάθε μέρα πεθαίνουν χίλιες φορές».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή