Πρόσωπα

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H ιστορία τους είναι ένα σημερινό έπος ηρωισμού. Οι White Helmets, τα μέλη της οργάνωσης των άοπλων εθελοντών της Συρίας που μπαίνουν σε μια πόλη όταν όλοι οι άλλοι τρέχουν να σωθούν, για να βοηθήσουν τους αμάχους και τους πληγέντες, συγκίνησε τον Τζορτζ Κλούνεϊ (φωτ.). Ο διάσημος σταρ αποφάσισε να κάνει ένα φιλμ μυθοπλασίας για τους ανθρώπους αυτούς που ήταν έτοιμοι να αυτοθυσιαστούν για να σώσουν ζωές. Ως πρώτη ύλη και έμπνευση θα χρησιμοποιήσει το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Λευκά κράνη» που έφτιαξε το Νetflix και είναι υποψήφιο για Οσκαρ.

(…) Πολλοί άνθρωποι παλεύουν μαζί της και καταφέρνουν να τη νικήσουν. Ο λόγος για την κατάθλιψη, που είναι η ασθένεια της εποχής μας. Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του, ο Μπρους Σπρίνγκστιν αποκάλυψε πως αυτό που τον βοήθησε περισσότερο να αντιμετωπίσει τη δική του ήταν να δίνει όνομα στα συναισθήματα που τον κατακυρίευαν και να ξέρει ότι περνάει μια προσωρινή χημική ανισορροπία, που τον κάνει να αισθάνεται περίεργα. Ο Αμερικανός σταρ γνωρίζει πολύ καλά ότι το να έχεις το θάρρος να μιλάς δημόσια, σημαίνει ότι μπορείς να βοηθήσεις πολύ περισσότερο τους άλλους.

(…) Ηταν από τις ταινίες που άφησαν εποχή και ακόμη έχουν φανατικούς θαυμαστές. Ομως το «Blade Runner» δεν θα μείνει μόνο στη σφαίρα της μνήμης. Επιστρέφει ξανά στις μεγάλες οθόνες. Ηδη βγήκε το τρέιλερ του σίκουελ, που θα δούμε μέσα στο 2017. Ο Χάρισον Φορντ θα συμπρωταγωνιστήσει μαζί με τον Ράιαν Γκόσλινγκ στο νέο φιλμ, που θα έχει τίτλο «Blade Runner 2049».

(…) Αποφυλακίζεται μετά εννέα μήνες ο Αιγύπτιος συγγραφέας Αχμεντ Ναγί, ο οποίος φυλακίστηκε με την κατηγορία της προσβολής της δημοσίας αιδούς με αφορμή το βιβλίο του «The Use of Life». Ο συγγραφέας οδηγήθηκε στο δικαστήριο μετά τη δημοσίευση ενός αποσπάσματος του βιβλίου του, στο οποίο υπήρχαν αναφορές στο σεξ και στα ναρκωτικά και έπειτα από παράπονα ότι η ανάγνωση προκαλούσε «ταχυπαλμία, ζάλη και πτώση της αρτηριακής πίεσης». Τον Ιανουάριο τον περιμένει νέο δικαστήριο για να αποφανθεί εάν θα επαναληφθεί η δίκη ή θα επιστρέψει στη φυλακή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή