Πρόσωπα

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο «Εξορκιστής» ήταν μία από τις καλτ ταινίες των αρχών της δεκαετίας του ’70. Αρχικά ως μπεστ σέλερ σε βιβλίο και μετέπειτα ως κινηματογραφική μεταφορά, ήταν η επιτομή του τρόμου και της έλξης της εποχής εκείνης για το παράδοξο και το ψυχεδελικό. Ο θάνατος του συγγραφέα του «Εξορκιστή», Γουίλιαμ Πίτερ Μπλάτι (φωτ.), στα 89 του χρόνια, επισφραγίζει μια εποχή. Ο Μπλάτι είχε αναλάβει ο ίδιος τη συγγραφή και του κινηματογραφικού σεναρίου, για το οποίο τιμήθηκε με Οσκαρ. Ο «Εξορκιστής» ως βιβλίο ήταν στη λίστα των μπεστ σέλερ των «Νιου Γιορκ Τάιμς» επί 57 συνεχόμενες εβδομάδες.

(…) «Εφυγε» από τη ζωή πέρυσι τον Μάρτιο αιφνιδιαστικά, αφήνοντας πίσω της μια τεράστια περιουσία. Σύμφωνα με δημοσιεύματα βρετανικών εφημερίδων, η ιρακινής καταγωγής αρχιτεκτόνισσα Ζάχα Χαντίντ είχε συγκεντρώσει πάνω από 67 εκατ. στερλίνες. Η βραβευμένη επαγγελματίας δεν παντρεύτηκε ποτέ ούτε είχε παιδιά και έτσι άφησε μέρος της κληρονομιάς στον συνεταίρο της Πάτρικ Σουμάχερ και σε συγγενείς της. Η Ζάχα Χαντίντ είχε γεννηθεί το 1950 στη Βαγδάτη και μάλλον ο θάνατός της είχε να κάνει με καρδιολογικά προβλήματα.

(…) Τον αποκαλούσαν «Magic Alex» και οι περισσότεροι τον ήξεραν ως τον Ελληνα που βρέθηκε δίπλα στα διάσημα «Σκαθάρια» στα πρώτα βήματα της φρενήρους καριέρας τους. Ο λόγος για τον Αλέξη Μάρδα, ο οποίος συνδέθηκε με τον Τζον Λένον και την παρέα του τη δεκαετία του ’60. Ο Μάρδας έφυγε από τη ζωή πριν από μερικές ημέρες σε ηλικία 75 ετών, από παθολογικά αίτια, στο διαμέρισμά του στην Αθήνα. Είχε παντρευτεί την ηθοποιό Τάνια Τρύπη με την οποία είχε μια κόρη.

(…) «Αν μιλάς για το ποιος μπορεί να πάρει ένα ρόλο ανάμεσα σε πολλούς υποψηφίους, τότε κινδυνεύεις να βγεις εκτός κούρσας». Αυτό είπε ένας από τους πιθανούς διεκδικητές του ρόλου του Τζέιμς Μποντ στην περίοδο που όλοι αναζητούν ένα νέο πρόσωπο μετά τον Ντάνιελ Κρεγκ. Πρόκειται για τον Τομ Χάρντι. Τον έχουμε δει σε ταινίες όπως «Inception», «Ο σκοτεινός ιππότης: Η επιστροφή» και πρόσφατα στο «Dunkirk». Στον ρόλο του Μποντ θα ήθελε για σκηνοθέτη βεβαίως τον Κρις Νόλαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή