Πρόσωπα

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν μασάει τα λόγια του ο Μπρους Σπρίνγκστιν (φωτ.), ο οποίος σε συναυλία που έδωσε στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας, στις 30 Ιανουαρίου, επιτέθηκε στον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με αφορμή το διάταγμά του που θέτει περιορισμούς στην είσοδο στη χώρα πολιτών από επτά μουσουλμανικές χώρες. «Απόψε θέλω να ενώσουμε τη φωνή μας με τους χιλιάδες Αμερικανούς που διαμαρτύρονται στα αεροδρόμια όλης της χώρας», είπε, για να προσθέσει ότι «η Αμερική είναι ένα έθνος μεταναστών». Ο δημοφιλής τραγουδιστής είναι ένας από τους εκατοντάδες Αμερικανούς καλλιτέχνες που εξαιτίας του Τραμπ… είναι στα κάγκελα!

Και όχι μόνο οι τραγουδιστές αλλά και οι συγγραφείς εναντιώνονται στις πολιτικές του νέου Αμερικανού προέδρου. Η Βρετανίδα συγγραφέας Μάλορι Μπλάκμαν ανακοίνωσε ότι έχει απορρίψει όλες τις προσκλήσεις που έλαβε για να επισκεφθεί τις ΗΠΑ προκειμένου να συμμετάσχει σε φεστιβάλ και παρουσιάσεις βιβλίων. Στο μεταξύ, ο βρετανικός εκδοτικός οίκος Comma Press ανακοίνωσε ότι μέσα στο 2018 θα μεταφράζει συγγραφείς μόνο από τις επτά μουσουλμανικές χώρες οι οποίες περιλαμβάνονται στο απαξιωτικό διάταγμα που εξέδωσε ο Τραμπ, ενώ οι εξειδικευμένες αραβικές εκδόσεις Saqi Books θα εκδώσουν μια σατιρική συλλογή διηγημάτων με τίτλο «Don’t Panic, I’m Islamic».

«Ξαναχτύπησε» η Ελεν ντε Τζενέρις με αφορμή την ταινία της Ντίσνεϊ «Ψάχνοντας την Ντόρι» που παρακολούθησε ο Τραμπ στον Λευκό Οίκο. Η διάσημη τηλεπαρουσιάστρια δάνεισε τη φωνή της στο χαριτωμένο ψάρι που ψάχνει τους γονείς του ενώ έχει αμνησία, και έστειλε το μήνυμα της επανένωσης των οικογενειών ανεξαρτήτως των τειχών και των εμποδίων που μπορεί να υψώνονται ανάμεσά τους.

Τα ανοίγματα έχουν ρίσκα και ο Μπεν Αφλεκ δεν θα σκηνοθετήσει τελικά την επόμενη ταινία του Μπάτμαν μετά τη χλιαρή αποδοχή που είχε η πρόσφατη ταινία του «Ο νόμος της νύχτας». Ο γνωστός ηθοποιός, ο οποίος παραμένει βασικός πρωταγωνιστής της ταινίας και παραγωγός, ανακοίνωσε ότι ο ρόλος του απαιτεί συγκέντρωση και πάθος και πως δεν μπορεί να αντεπεξέλθει και στις δύο υποχρεώσεις του, οπότε υπάρχει μία ανοιχτή θέση σκηνοθέτη για τον μασκοφόρο εκδικητή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή