Πρόσωπα

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tρεις Ισπανοί αρχιτέκτονες, οι Rafael Aranda, Carme Pigem και Ramon Vilalta, που από κοινού έχουν ιδρύσει το γραφείοRCR Arquitectes (φωτ.) στη γενέτειρά τους, στην Ανδαλουσία, είναι οι αποδέκτες του φετινού βραβείου Pritzker, της ανώτατης διάκρισης στην αρχιτεκτονική. Αρχιτέκτονες με συνέπεια που δουλεύουν μαζί εδώ και 30 χρόνια, τιμήθηκαν για την ιδιαίτερη σχέση που προκύπτει μέσα από το έργο τους με το τοπίο και τον χρόνο. «Η δουλειά τους έχει επίδραση έξω από το άμεσο περιβάλλον τους», αναφέρει στην ανακοίνωση ο Τομ Πρίτζκερ. «Κυμαίνεται από ιδιωτικούς σε δημόσιους χώρους και από πολιτιστικές πλατφόρμες σε εκπαιδευτικά ιδρύματα».

(…) Είναι μια Ελληνίδα της διασποράς, που κάνει επιτυχημένη καλλιτεχνική πορεία διεθνώς. Η Καλλιόπη Λεμού παρουσιάζει επισήμως τη νέα δημόσια εγκατάστασή της στο Λονδίνο, η οποία εμπνέεται και πάλι από το επίκαιρο θέμα της μετανάστευσης. Εχει τον τίτλο «Ξύλινη βάρκα με επτά ανθρώπους» και έχει τοποθετηθεί στην πλατεία Σπάιταλ. Τα αποκαλυπτήρια θα γίνουν στις 8 Μαρτίου.

(…) Εφυγε από τη ζωή μέσα στο 2016 και στον σύντομο βίο της είχε προλάβει να εμφανιστεί σε δεκάδες ταινίες. Ομως το όνομά της δεν αναφέρθηκε στην τελετή απονομής των Οσκαρ. Ο λόγος για την τρανσέξουαλ Αλέξις Αρκέτ, η οποία όμως μνημονεύτηκε από την αδελφή της, τη γνωστή ηθοποιό Πατρίτσια, που δήλωσε σε συνέντευξή της ότι το γεγονός αποδεικνύει πως το Χόλιγουντ δεν δείχνει σεβασμό στην κοινότητα των διεμφυλικών.

(…) Πρόκειται για ένα από τα σπουδαιότερα τρίπτυχα που είχε ζωγραφίσει ο Φράνσις Μπέικον. Οχι μόνο για την τέχνη του αλλά και για το θέμα. Ηταν το παρθενικό πορτρέτο του εραστή του, Τζορτζ Ντάιερ, με τον οποίο έζησε αρκετά χρόνια. Η σχέση τους είχε άδοξο τέλος, καθώς εκείνος αυτοκτόνησε πριν από μια μεγάλη αναδρομική του Μπέικον. Το τρίπτυχο αυτό βγαίνει τώρα σε δημοπρασία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή