Πρόσωπα

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ρεκόρ επισκεψιμότητας κατέγραψε η έκθεση «Εικόνες της σύγχρονης τέχνης. Η συλλογή Σιούκιν» στο Foundation Louis Vuitton στο Παρίσι, που έκλεισε τις πόρτες το βράδυ της περασμένης Κυριακής με ένα εορταστικό διήμερο. Περισσότεροι από 1.200.000 επισκέπτες είδαν μέσα σε τέσσερις μήνες τα έργα μοντέρνας τέχνης Γάλλων καλλιτεχνών από τη συλλογή του Ρώσου επιχειρηματία Σεργκέι Σιούκιν  (φωτ.), αλλά και έργα της συλλογής Κωστάκη καλλιτεχνών της σύγχρονης πρωτοπορίας, με τα οποία το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης συμμετείχε στην έκθεση.

(…) Συνάντηση κορυφής στο Χόλιγουντ. Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ θα σκηνοθετήσει τον Τομ Χανκς και τη Μέριλ Στριπ στην ταινία «Pentagon Papers». Οι «Φάκελοι του Πενταγώνου» βασίζονται στην υπόθεση που συγκλόνισε την Αμερική το 1971 μετά την απόφαση του δημοσιογράφου της εφημερίδας Washington Post Μπεν Μπράντλι και της εκδότριάς του Κάθριν Γκράχαμ να δημοσιεύσουν τις αναφορές του στρατιωτικού αναλυτή Ντάνιελ Ελσμπεργκ που καταδείκνυαν τους λάθος χειρισμούς της κυβέρνησης Τζόνσον και τα ψέματα προς το κοινό και το Κογκρέσο για την αμερικανική στρατιωτική εμπλοκή στον πόλεμο του Βιετνάμ. Αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον.

(…) Ακατάλληλη για ανηλίκους κρίθηκε η νέα ταινία της Ντίσνεϊ «Η Πεντάμορφη και το Τέρας» στη Ρωσία, επειδή ένας από τους ήρωες αφήνει να εννοηθεί ότι είναι ερωτευμένος με τον καλύτερό του φίλο. Το φιλμ, με πρωταγωνίστρια την Εμα Ουάτσον, χαρακτηρίστηκε κατάλληλο για άτομα άνω των 16 ετών λίγες ημέρες μετά τη δήλωση του Ρώσου βουλευτή Vitaly Milonov, ο οποίος υποστήριξε πως η ταινία πραγματεύεται «διεστραμμένες σεξουαλικές σχέσεις».

(…) Ενα νέο βιβλίο με πρωταγωνιστή τον Τζορτζ Σμάιλι ετοιμάζει ο Τζον Λε Καρέ, 25 χρόνια μετά την κυκλοφορία του τελευταίου μυθιστορήματός του με τον θρυλικό κατάσκοπο. Το βιβλίο αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο από τις εκδόσεις Viking Books.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή