Πρόσωπα

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Φωνή δρυός» είναι ο τίτλος του νέου έργου του Γιώργου Κουρουπού  (φωτ.) που θα παρουσιαστεί σε παγκόσμια πρώτη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Τετάρτη 22/3 στις 8.30 μ.μ. Το έργο είναι εμπνευσμένο από το Μαντείο της Δωδώνης. Στη συναυλία, η οποία έχει τίτλο «Γη και θάλασσα», θα ακουστούν επίσης αποσπάσματα από τη μουσική του Γ. Κουρουπού για το μπαλέτο «Οδύσσεια» του Τζον Νοϊμάγερ, που ανέβηκε με μεγάλη επιτυχία στο Μέγαρο (1995, συμπαραγωγή MMA-Κρατική Οπερα του Αμβούργου) και στο εξωτερικό. Το έργο ερμηνεύεται για πρώτη φορά με τη μορφή αυτόνομης σουίτας. Τις συνθέσεις του Γ. Κουρουπού ερμηνεύουν οι σολίστ Αρτεμις Μπόγρη (σοπράνο) και Τάσος Αποστόλου (μπάσος – «Φωνή δρυός», αφηγητής-«Οδύσσεια»). Μαζί τους, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υπό τη διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη.

(…) Πρόστιμο ύψους 40.000 ευρώ θα πληρώσουν ο Τζεφ Κουνς (φωτ.) και το Πομπιντού στην οικογένεια του Γάλλου φωτογράφου Ζαν Φρανσουά Μπορέ έπειτα από απόφαση δικαστηρίου, που απεφάνθη ότι το γνωστό γλυπτό του καλλιτέχνη με τίτλο «Naked» ήταν αποτέλεσμα λογοκλοπής. Το έργο, που απεικονίζει γυμνά ένα αγόρι και ένα κορίτσι, ήταν αντιγραφή, όπως αποδείχτηκε, από τη φωτογραφία που είχε τραβήξει ο Μπορέ και είχε γίνει καρτ ποστάλ το 1975 με τον τίτλο «Παιδιά». Σύμφωνα με τη χήρα του Μπορέ, ο Κουνς πρόσθεσε ένα μπουκέτο λουλουδιών για να προσδώσει στο έργο στοιχεία σεξουαλικότητας.

(…) Συνεχίζεται η μετά θάνατον αποθέωση του Ντέιβιντ Μπόουι (φωτ.) με 52 σετ συλλεκτικών γραμματοσήμων από εικόνες των άλμπουμ του να έχουν εκτοξευθεί στη στρατόσφαιρα με ειδικά αερόστατα-μπαλόνια για να τιμήσουν τον ρόλο του στο φιλμ «The man who fell to Earth». Τον επόμενο μήνα αναμένεται να επανακυκλοφορήσουν με νέο υλικό τα άλμπουμ «Cracked Actor» του 1974 –διαφορετική μπάντα, φωνητικά του Λούθερ Βαντρός– και «Bowpromo» του 1971, που θα βγει με σημειώσεις του Μπόουι και μόνο με τα δικά του κομμάτια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή