Πρόσωπα

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tην απόκτηση του συνόλου των μετοχών της ιστορικής εκδοτικής εταιρείας «Εκδόσεις Ωκεανίδα Α.Ε.» ανακοίνωσε σήμερα η Νίκη Εκδοτική Α.Ε., εταιρεία του ομίλου Σμυρνιωτάκη. «Με μεγάλη χαρά σάς ανακοινώνω την εξαγορά από τη Νίκη Εκδοτική Α.Ε. της εταιρείας Εκδόσεις Ωκεανίδα Α.Ε., η οποία σηματοδοτεί τη δυναμική επανεκκίνηση για τις εκδόσεις μας», δήλωσε η εκδότρια της Ωκεανίδας, Λουίζα Ζαούση, συμπληρώνοντας: «Είναι σε όλους γνωστό ότι η Ωκεανίδα τα τελευταία χρόνια γνώρισε δυσκολίες. Στάθηκε όμως όρθια χάρη στην εμπιστοσύνη που μας έδειξε ένας μεγάλος αριθμός συνεργατών μας, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αλλά κυρίως χάρη στην ακατάβλητη προσπάθεια των εργαζομένων μας. Από σήμερα ξεκινάει η νέα εποχή της Ωκεανίδας».

(…) «Τους τελευταίους δύο μήνες αποφάσισα να αφοσιωθώ στην οικογένειά μου, να είμαι με τα παιδιά μου που με χρειάζονται. Περνούν δύσκολες στιγμές, όπως κι εγώ», δήλωσε ο διάσημος σκηνοθέτης Ζακ Σνάιντερ («300», «Watchmen»), σπάζοντας για πρώτη φορά τη σιωπή του μετά την αυτοκτονία της 20χρονης κόρης του τον περασμένο Μάρτιο. Ο Σνάιντερ αποσύρθηκε από την τελευταία του ταινία «Justice League», αφήνοντας τον Τζος Γουίντον («Avengers») να την ολοκληρώσει.

(…) Ο συγγραφέας του μυθιστορήματος «Ο Αγγλος ασθενής», Μάικλ Οντάατζε, θα έρθει στην Αθήνα, προσκεκλημένος των εκδόσεων Πατάκη. Θα συναντήσει τον Χάρη Βλαβιανό για μια δημόσια συζήτηση στο Public της Πλ. Συντάγματος την Τετάρτη 21 Ιουνίου (8.30 μ.μ.). Θα μιλήσει για το τελευταίο του μυθιστόρημα, «Το τραπέζι της γάτας» (εκδ. Πατάκη), καθώς και για τα μελλοντικά του σχέδια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή