ΠΡΟΣΩΠΑ

Πρόσωπα της Τρίτης

Πρόσωπα της Τρίτης

«Με μεγάλη μας λύπη ανακοινώνουμε ότι ο Γκρεγκ Ολμαν, (φωτ.) ιδρυτικό μέλος της The Allman Brothers Band, απεβίωσε γαλήνια στο σπίτι του στη Σαβάνα της Τζόρτζια». Με αυτήν τη λιτή ανακοίνωση έγινε γνωστός πριν από δύο ημέρες ο θάνατος του διάσημου Αμερικανού τραγουδιστή και μουσικού, σε ηλικία 69 ετών. Ο Γκρεγκ Ολμαν ήταν ιδρυτικό μέλος της μπάντας Allman Brothers Band, που ενέπνευσε τη δημιουργία του μουσικού ιδιώματος της Southern Rock. Στην ακμή του, το συγκρότημα κυκλοφόρησε άλμπουμ όπως το «At Fillmore East», που τους χάρισε τεράστια επιτυχία.

(…) «Ξέρω καλλιτέχνες που κάνουν το ίδιο πράγμα κάθε μέρα. Το φτιάχνουν, το πουλάνε, το φτιάχνουν, το πουλάνε, κάνουν μια παραλλαγή, την πουλάνε. Αγοράζουν ένα μεγάλο σπίτι, το πουλάνε. Αγοράζουν ένα μεγαλύτερο. Και αυτή είναι η ζωή τους. Αλλά το να είσαι καλλιτέχνης σημαίνει ότι κάνεις τέχνη, όχι λεφτά». Ποταμός ήταν η Βρετανή εικαστικός Τρέισι Εμιν από τη σκηνή του φεστιβάλ λογοτεχνίας Hay της Ουαλλίας. Αν και δεν αναφέρθηκε σε κάποιον συγκεκριμένα, οι περισσότεροι σκέφτηκαν τον σύγχρονό της Ντέμιεν Χερστ, που ποτέ άλλωστε δεν έκρυψε την αγάπη του για τα χρήματα.

(…) Εφτασε η μεγάλη στιγμή για τους φίλους του «House of Cards», καθώς σήμερα το βράδυ κάνει πρεμιέρα ο 5ος κύκλος της δημοφιλούς σειράς του Netflix. O πρόεδρος των ΗΠΑ Φρανκ Αντεργουντ, τον οποίο υποδύεται μοναδικά ο Κέβιν Σπέισι, επιστρέφει πιο σατανικός από ποτέ, και οι δημιουργοί της σειράς υπόσχονται δράση, ανατροπές και εκπλήξεις.