Πρόσωπα της Πέμπτης

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον τίτλο της πιο επιτυχημένης έκθεσης που διοργάνωσε ποτέ η Τate απέσπασε η αναδρομική του Βρετανού καλλιτέχνη Ντέιβιντ Χόκνεϊ  (φωτ.), την οποία επισκέφθηκαν σχεδόν 500 χιλιάδες άτομα σε διάστημα 16 εβδομάδων. Το τελευταίο Σαββατοκύριακο πριν από τη λήξη της έκθεσης, η Τate Britain έμενε ανοικτή καθημερινά έως τα μεσάνυχτα για την εξυπηρέτηση των χιλιάδων επισκεπτών που έσπευσαν την τελευταία στιγμή για να δουν (ή να ξαναδούν) δείγματα από όλες τις φάσεις της δημιουργικής πορείας του εικαστικού.

(…) Περισσότερες από 200 γνωστές προσωπικότητες από τον χώρο τον τεχνών και των γραμμάτων συμμετέχουν στην καμπάνια «Μake Space», με στόχο την ανάδειξη του έργου συγγραφέων που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις χώρες τους για να αποφύγουν τις διώξεις ή τη λογοκρισία. Ανάμεσά τους, ο Σαλμάν Ρουσντί , ο οποίος έκανε λόγο για μια «συγκροτημένη προσπάθεια από την καρδιά της βιομηχανίας βιβλίου έτσι ώστε να δημιουργούνται δίκαιες ευκαιρίες για τους συγγραφείς», η Μάργκαρετ Ατγουντ, η Ιζαμπέλ Αλιέντε και ο Αϊ Ουέι Ουέι.

(…) Διαχρονική αξία αποδεικνύονται οι «Πειρατές της Καραϊβικής», αφού το τελευταίο επεισόδιο της κινηματογραφικής σειράς με τίτλο «Η εκδίκηση του Σαλαζάρ» βρέθηκε κατευθείαν στην κορυφή του βρετανικού box office. Κάτι ανάλογο συνέβη σε αρκετές περιοχές του κόσμου, με τα συνολικά έσοδα από εισιτήρια να ξεπερνούν τα 300 εκατ. δολάρια για το πρώτο τετραήμερο προβολής. Στη Ρωσία, το φιλμ, με πρωταγωνιστή για άλλη μία φορά τον Τζόνι Ντεπ, κατέλαβε τη δεύτερη θέση με τις πιο δημοφιλείς ταινίες όλων των εποχών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή