Πρόσωπα της Πέμπτης

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το «πράσινο φως» έδωσε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο για τη συναυλία των Foo Fighters (φωτ.) στο Ηρώδειο στις 10 Ιουλίου. To live του διάσημου αμερικανικού συγκροτήματος θα μαγνητοσκοπηθεί και θα προβληθεί από το αμερικανικό δίκτυο PBS/USA και την ταξιδιωτική εκπομπή «Landmarks Live in Concert», ενώ την ημέρα της συναυλίας θα γίνει ζωντανή αναμετάδοση τριών τραγουδιών με live streaming διάρκειας περίπου 10 λεπτών. Για τη συναυλία δεν θα κυκλοφορήσουν εισιτήρια αλλά προσκλήσεις που θα διατεθούν σε φορείς (Δήμος Αθηναίων, υπουργείο Τουρισμού κ.ά.).

(…) Απονεμήθηκαν προχθές το βράδυ στο Μουσείο Μπενάκη τα Λογοτεχνικά Βραβεία του Αναγνώστη για την παραγωγή του 2016. Το βραβείο μυθιστορήματος κέρδισε ο Δημήτρης Μαμαλούκας για το βιβλίο «Ο κρυφός πυρήνας των Ερυθρών Ταξιαρχιών» (εκδ. Κέδρος), ενώ μεγάλο τιμητικό βραβείο για το σύνολο του έργου του απέσπασε ο καθηγητής και ποιητής Νάσος Βαγενάς.

(…) Με απόφαση της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδίας Κονιόρδου, διορίστηκε το καινούργιο διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Πινακοθήκης, το οποίο περιλαμβάνει δέκα νέα μέλη και, σύμφωνα με τον νόμο, θα έχει τριετή θητεία. Συμμετέχουν οι: Απόστολος Μπότσος, Παναγιώτης-Αριστείδης Θωμόπουλος, Ελλη Βαρότσου – Σούτζου, Εμμανουέλα Βασιλάκη, Αθανάσιος Κοκκινέας, Χρήστος Μποκόρος, Ολγα Μετζαφού, Παναγιώτης Τουρνικιώτης, Αντώνης Κομνηνός. Ταυτόχρονα ορίστηκαν και τα αναπληρωματικά μέλη. Ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος θα εκλεγούν με μυστική ψηφοφορία μεταξύ των μελών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή