Πρόσωπα της Πέμπτης

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εφυγε χθες από τη ζωή, σε ηλικία 73 ετών, η ηθοποιός και μοντέλο Ανίτα Πάλενμπεργκ (φωτ.), γνωστή ως η «μούσα» των Rolling Stones. Αρχικά υπήρξε φιλενάδα του Μπράιαν Τζόουνς, ενώ αργότερα σχετίστηκε με τον Κιθ Ρίτσαρντς, με τον οποίο απέκτησαν 3 παιδιά. Εχοντας ξεπηδήσει μέσα από το περίφημο «Factory» του Αντι Γουόρχολ, η Πάλενμπεργκ υπήρξε στην εποχή της εμβληματική φιγούρα που ενέπνευσε πολλές από τις επιτυχίες των Stones κατά τη δεκαετία του 1970. Πρωταγωνίστησε δε στο αστυνομικό δράμα «Performance», δίπλα στον Μικ Τζάγκερ.

(…) Ευχάριστα αιφνιδίασε τους τραυματίες από την πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση του στο κέντρο του Λονδίνου, οι οποίοι νοσηλεύονται στο νοσοκομείο King’s College, η δούκισσα του Κέμπριτζ Κέιτ Μίντλετον. Συνομίλησε με έξι ασθενείς, με γιατρούς και μέλη του προσωπικού τα οποία ευχαρίστησε για τις υπηρεσίες τους. Αυτό που ενδιαφέρθηκε να μάθει ήταν αν ένιωσαν ότι ήταν σωστά προετοιμασμένοι για ένα τέτοιο περιστατικό και σε ποιο βαθμό τους επηρέασε. «Εχουμε ξαναδεί ανθρώπους μαχαιρωμένους» ήταν η απάντηση που πήρε από μια νοσηλεύτρια, «αλλά δεν έχουμε συνηθίσει ανάμεσά τους να βρίσκονται τόσες πολλές γυναίκες».

Σήμερα εγκαινιάζεται η έκθεσή του, με έργα τριών και πλέον δεκαετιών. Είναι ένας Ελληνας καλλιτέχνης που γεννήθηκε στη διασπορά και ανέπτυξε ένα προσωπικό ιδίωμα, πολύ αναγνωρίσιμο.Εφευρετικός, πειραματιστής, ανήσυχος, πρωτοπόρος αλλά και αντισυμβατικός, ο Χάρης Λάμπερτ (φωτ.) αποτελεί κυρίαρχη μορφή του κινήματος της pop art στην Ελλάδα. Η έκθεσή του φιλοξενείται στο ξενοδοχείο Radisson Blue Park Hotel.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή