Πρόσωπα της Παρασκεύης

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διοικητικό Συμβούλιο με τριετή θητεία στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου ορίστηκε χθες από το ΥΠΠΟΑ. Συμμετέχουν οι Δημήτρης Παπαϊωάννου, οικονομολόγος, ως πρόεδρος, Κωστής Καρπόζηλος, διευθυντής των ΑΣΚΙ, ως αντιπρόεδρος, Τζένη Αρσένη, σκηνοθέτις – θεατρολόγος, Ρέα Βαλντέν, θεωρητικός του κινηματογράφου, Αλέξανδρος Λογοθέτης (φωτ.), ηθοποιός, Σόλων Ξενόπουλος, αρχιτέκτονας – ομότιμος καθηγητής ΕΜΠ, και Ελισάβετ Χρονοπούλου, σκηνοθέτις – μοντέζ.

(…) Ηταν καλλιτέχνης που προώθησε τον ναρκισσισμό, πολύ προτού φτάσουμε στο απόγειο της σημερινής εποχής. O άνθρωπος που προέβλεψε ότι στο μέλλον η διασημότητα θα κρατά ένα τέταρτο. Ο Αντι Γουόρχολ τράβηξε μια δικιά του σέλφι φωτογραφία το 1963, η οποία βγαίνει στο σφυρί στα τέλη Ιουνίου και αναμένεται να πιάσει πολλά εκατομμύρια στερλίνες. Οχι μόνο για τον εικονιζόμενο αλλά για το γεγονός ότι υπήρξε ένα σημαντικό έργο στην καριέρα του, μιας και θεωρείται η παρθενική του αυτοπροσωπογραφία. Πού να ήξερε τότε ο Αμερικανός εικαστικός ότι μια ημέρα η σέλφι θα ήταν τρόπος ζωής και ότι πολλοί άνθρωποι θα κινδύνευαν προκειμένου να τραβήξουν μια παράτολμη πόζα.

(…) Εμείς τον τιμάμε στην Ελλάδα με την ονοματοδοσία ενός δρόμου στην αγαπημένη του Υδρα, αλλά η πατρίδα του, ο Καναδάς, του ετοιμάζει ολόκληρη έκθεση. Ο Λέοναρντ Κοέν έφυγε από τη ζωή αλλά άφησε πίσω τα τραγούδια του. Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Μόντρεαλ οργανώνει τον Νοέμβριο ένα μεγάλο αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του μεγάλου συνθέτη. Είχε γεννηθεί στην πόλη αυτή και οι Καναδοί θεωρούν ότι του χρωστούν πολλά για την τεράστια θετική φήμη που έφερε στην πατρίδα τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή