Πρόσωπα της Τετάρτης

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα ιδιαίτερα αγαπητό πρόσωπο της τέχνης του θεάτρου, η σημαντική σκηνογράφος και ενδυματολόγος Αφροδίτη Κουτσουδάκη  (φωτ.) πέθανε χθες. Είχε γεννηθεί στην Αθήνα, όπου σπούδασε σκηνογραφία και ζωγραφική. Δάσκαλοί της ήταν ο Τέτσης, ο Σαραφιανός, ο Βακαλό κ.ά. Συνεργάστηκε με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το Εθνικό Θέατρο, τη Λυρική Σκηνή, τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου, με χορευτικά σχήματα και με πολλούς γνωστούς ιδιωτικούς θιάσους.

(…) Ο Μπάρι Γκιμπ, τραγουδιστής και κιθαρίστας των Bee Gees –ενός από τα πιο δημοφιλή «οικογενειακά» συγκροτήματα στην ιστορία της ποπ–, εξομολογήθηκε σε συνέντευξή του ότι όταν ήταν 4 ετών ένας άντρας προσπάθησε να τον παρενοχλήσει σεξουαλικά. Μάλιστα, ο συγκεκριμένος άντρας είχε κάνει ακριβώς το ίδιο και σε άλλα παιδιά και συνελήφθη γι’ αυτό. «Δεν είχα μιλήσει ποτέ σε κανέναν», είπε ο Γκιμπς, «και δεν ξέρω γιατί το κάνω τώρα. Είναι πάντως κάτι που ακόμη παραμένει ζωντανό στο μυαλό μου». Σε ερώτηση του δημοσιογράφου αν το συγκεκριμένο γεγονός έγινε εντός ή εκτός σπιτιού, αρνήθηκε να απαντήσει, λέγοντας πως «αυτές οι λεπτομέρειες είναι δυσάρεστες».

(…) H προκλητική διάλεξή του για το θέμα της πορνογραφίας δεν ενθουσίασε τους καθολικούς ιερείς και τους κυβερνητικούς αξιωματούχους που βρίσκονταν ανάμεσα στους θεατές, έτσι λίγο καιρό αργότερα, επιστρέφοντας στη Μάλτα, ο Αντονι Μπέρτζες  ανακάλυψε ότι οι Αρχές είχαν κατασχέσει το σπίτι του. Τέσσερις δεκαετίες αργότερα, η αμφιλεγόμενη ομιλία δημοσιεύεται για πρώτη φορά στο βιβλίο «Obscenity and the Arts», που μόλις κυκλοφόρησε στα αγγλικά με αφορμή τα 100 χρόνια από τον θάνατο του συγγραφέα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή