Πρόσωπα της Παρασκευής

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το σύμπαν του Χάρι Πότερ, που δημιούργησε η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ (φωτ.) το 1997, θα επεκταθεί για άλλη μία φορά, αφού δύο καινούργια βιβλία θα κυκλοφορήσουν ως κομμάτι της νέας έκθεσης της Βρετανικής Βιβλιοθήκης στο Λονδίνο. Η έκθεση με τίτλο «Η ιστορία της μαγείας» θα ανοίξει φέτος τον Οκτώβριο για την 20ή επέτειο της σειράς και θα διαρκέσει έως το Φεβρουάριο του 2018. Τα νέα βιβλία θα εξιστορήσουν τόσο τα μαθήματα που διδάχθηκαν οι χαρακτήρες στη σχολή του Χόγκουαρτς όσο και τα μυθικά στοιχεία των βιβλίων, όπως οι μονόκεροι και οι αλχημείες.

(…) Η επόμενη ευκαιρία για το οσκαρικό «χρυσό» ίσως να έχει καταφθάσει για τον ηθοποιό Τζέιμς Φράνκο σύμφωνα με σινεφίλ και κριτικούς ταινιών παγκοσμίως. Η μαύρη κωμωδία στην οποία πρωταγωνιστεί, με τίτλο «The Disaster Artist», μόλις κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ μετά την πρεμιέρα της στο φεστιβάλ South by Southwest, και ήδη υπάρχει «θόρυβος» για την ερμηνεία του Φράνκο, ο οποίος είχε προταθεί για το Οσκαρ Α΄ ανδρικού ρόλου το 2011 για την ταινία «127 Ωρες».

(…) Τη δεύτερη γυναίκα αντιπρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπουργκ, θα υποδυθεί η ηθοποιός Φελίσιτι Τζόουνς σε μια νέα ταινία για τη ζωή της. Σε σκηνοθεσία της Mimi Leder, η ταινία θα εστιάσει στα νεανικά χρόνια της Γκίνσμπουργκ, από τη φοίτησή της στο Χάρβαρντ έως και τη θητεία της στην Ουάσιγκτον, όπου συνεχίζει να παλεύει για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή