Οι Νέοι του μπάσκετ, παράδειγμα προς μίμηση

Οι Νέοι του μπάσκετ, παράδειγμα προς μίμηση

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον πρωθυπουργό επισκέφθηκε χθες η εθνική ομάδα μπάσκετ των Νέων Ανδρών, η οποία το βράδυ της Κυριακής κατέκτησε το Ευρωμπάσκετ, που διεξήχθη στην Κρήτη. Η ομάδα χάρισε στον Αλέξη Τσίπρα και μία υπογεγραμμένη από όλους φανέλα, την οποία εκείνος έσπευσε να φορέσει.

Πρέπει να τη φυλάξει καλά αυτήν τη φανέλα ο πρωθυπουργός, όμως την επόμενη φορά οφείλει να πει και μια… κουβέντα στην ΕΡΤ, η οποία (απαράδεκτα) δεν κάλυψε την προσπάθεια και τελικά τον θρίαμβο των παιδιών στο πολύ σημαντικό αυτό τουρνουά. Οσοι παρακολουθήσαμε όλα τα παιχνίδια της ομάδας –και δεν είχαμε την πολυτέλεια της συνδρομητικής– το κάναμε μέσα από το live streaming της FIBA στο YouTube, υπομένοντας πολλές φορές το διαρκές «κόλλημα» της μετάδοσης αλλά και τον απίθανο οχετό των εθνικιστικών σχολίων που «έτρεχαν» ζωντανά από δίπλα.

Είναι πραγματικά κρίμα που περισσότερος κόσμος –και ειδικά νέα παιδιά– δεν είχε την ευκαιρία να δει την εξαιρετική εμφάνισή τους, διότι αυτή δεν αποτελεί μια απλή αθλητική νίκη. Πρώτα και πάνω από όλα, είναι το παράδειγμα νέων ανθρώπων (μόλις 19-20 χρόνων) που αφοσιώνονται στον στόχο τους, προπονούνται θυσιάζοντας τις διακοπές που απολαμβάνουν οι συνομήλικοί τους και τελικά επιτυγχάνουν μέσω της ομαδικής δουλειάς. Μετά είναι το έργο του προπονητή-δασκάλου Ηλία Παπαθεοδώρου, ο οποίος πέρα από τα συστήματα δίδαξε στα παιδιά την αξία (ολοφάνερη στον τρόπο παιχνιδιού της Εθνικής) τού να βάζεις το σύνολο πάνω από την ατομική προβολή.

Τέλος, είναι ολόκληρη η παιδεία που αποπνέει ο ελληνικός μπασκετικός κόσμος –τόσο διαφορετικός από τον ποδοσφαιρικό– με νεαρούς αθλητές που μιλούν ώριμα, με σωστά ελληνικά και σεβασμό προς τον αντίπαλο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή