Πρόσωπα της Τετάρτης

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O σκηνοθέτης Ρούμπεν Εστλουντ θα είναι ο επίτιμος καλεσμένος του 58ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, που θα διεξαχθεί από τις 2 έως τις 12 Νοεμβρίου. Ο Σκανδιναβός Ρούμπεν Εστλουντ  (φωτ.) καταγράφει τις ατέλειες της ανθρώπινης φύσης με φόντο το παγωμένο τοπίο του Βορρά. Το φεστιβάλ θα παρουσιάσει τη ρετροσπεκτίβα του καλλιτέχνη προβάλλοντας τις μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες του, όπως «Ανωτέρα βία», «Involuntary», «The Guitar Mongoloid», «Incident by a Bank» και βέβαια την ταινία που του χάρισε τον Χρυσό Φοίνικα στο πρόσφατο Φεστιβάλ Καννών, το «The Square».

(…) Να μην παραιτηθούν από τη σεξουαλική τους ζωή λέει η 82χρονη Τζούντι Ντεντς στους συνομηλίκους της. Η ηθοποιός πρωταγωνιστεί στην ταινία εποχής «Victoria and Abdul» και ενσαρκώνει τη βασίλισσα Βικτωρία. Η ταινία, που παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ της Βενετίας, αφηγείται την ιδιαίτερη σχέση που ανέπτυξε η Βικτωρία με τον Ινδό γραμματέα της παρά τη μεγάλη διαφορά ηλικίας και τα αυστηρά ήθη της εποχής. «Η επιθυμία δεν σβήνει ποτέ», δήλωσε η Ντεντς, και ποιος μπορεί να πει το αντίθετο;

(…) Εκαναν κοινή εμφάνιση στο κόκκινο χαλί της Βενετίας, αλλά όχι ως ζευγάρι, παρόλο που συνδέονται για περισσότερο από ένα χρόνο. Ο λόγος για τον σκηνοθέτη Ντάρεν Αρονόφσκι και την Τζένιφερ Λόρενς, πρωταγωνίστρια της νέας του ταινίας «Mother!». Προκειμένου να μη στρέψουν το ενδιαφέρον στη σχέση τους αλλά στην ταινία, πόζαραν στην κλασική φωτογραφία μαζί με τους υπόλοιπους συντελεστές, τη Μισέλ Φάιφερ και τον Χαβιέ Μπαρδέμ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή