Πρόσωπα της Πέμπτης

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνάντηση κορυφής συνέβη χθες στο Αμπου Ντάμπι με θέμα το νέο Λούβρο της Μέσης Ανατολής. Η Γαλλία, που εκπροσωπήθηκε από την υπουργό Πολιτισμού Φρανσουάζ Νισέν  (φωτ.), ανακοίνωσε από κοινού με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα τη συμφωνημένη ημερομηνία για τα εγκαίνια του νέου Λούβρου. Η ημέρα των εγκαινίων είναι η 11η Νοεμβρίου 2017, οπότε και επισήμως θα αρχίσει να λειτουργεί το Louvre Abu Dhabi. Eίναι δημιουργία του διάσημου αρχιτέκτονα Ζαν Νουβέλ και η αρχική πρόβλεψη ήταν να εγκαινιαστεί το 2012, αλλά το χρονοδιάγραμμα έπαιρνε διαρκώς παράταση.

(…) Εφυγε χθες από τη ζωή, σε ηλικία 79 ετών, ο μπασίστας των θρύλων του ευρωπαϊκού ψυχεδελικού ήχου Can. Ο Χόλγκερ Τσουκάι ήταν ο άνθρωπος ο οποίος έδινε τον ρυθμό σε μία από τις σημαντικότερες μπάντες του λεγόμενου «krautrock», το οποίο έγινε δημοφιλές και (κυρίως) αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, κατά τη δεκαετία του 1970. Ο Τσουκάι συμμετείχε σε 9 από τα άλμπουμ των Can –μεταξύ αυτών και οι μεγαλύτερες επιτυχίες τους– πριν τους αφήσει για να ακολουθήσει σόλο καριέρα.

(…) H μεγαλύτερη βραδιά της τηλεόρασης έχει σχεδόν φτάσει. Φυσικά αναφερόμαστε στα φετινά τηλεοπτικά βραβεία Εmmy, που θα απονεμηθούν σε μια λαμπρή τελετή στις 17 Σεπτεμβρίου στο Microsoft Theater του Λος Αντζελες. Κεντρικός παρουσιαστής θα είναι ο Στίβεν Κόλμπερτ από το «Late Show», αλλά στη σκηνή θα ανέβουν επίσης η Ρις Γουίδερσπουν, η Τζέσικα Μπίελ και άλλοι αστέρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή