Πρόσωπα της Τρίτης

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ολοι όσοι δουλέψαμε γι’ αυτήν την ταινία κάποια στιγμή “αρρωστήσαμε” από το θέμα που παρουσιάζει», εξομολογήθηκε ο Τζορτζ Κλούνεϊ  (φωτ.) κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Τορόντο, όπου και προβλήθηκε η νέα του ταινία «Suburbicon» στην οποία υπογράφει τη σκηνοθεσία. Πρόκειται για ένα σκοτεινό φιλμ που βασίζεται σε σενάριο των αδελφών Κοέν και αφηγείται την ιστορία ενός ήσυχου, ειδυλλιακού προαστίου και μιας φαινομενικά υπέροχης κοινότητας, βουτηγμένης όμως στην υποκρισία και στη βία.

(…) «Επιτέλους, ήρθε η στιγμή να υποδυθώ κι εγώ έναν υπερήρωα», είπε ο Τζέικ Τζίλενχαλ, αλλά δεν αναφερόταν σε κάποιον με υπερφυσικές δυνάμεις τύπου Μπάτμαν, αλλά στον Τζεφ Μπάουμαν, επισήζαντα της βομβιστικής επίθεσης το 2013 στον Μαραθώνιο της Βοστώνης. Ο 27χρονος Μπάουμαν, ο οποίος έχασε και τα δυο του πόδια λόγω της έκρηξης, έδωσε χρήσιμες πληροφορίες στις Αρχές βοηθώντας στην εξακρίβωση της ταυτότητας ενός από τους δράστες. Η ταινία έχει τίτλο «Stronger».

(…) Σε ένα σημείο των συνόρων ανάμεσα στο Μεξικό και στις ΗΠΑ, στην πολιτεία της Καλιφόρνιας, δεσπόζει η τεράστια μορφή ενός παιδιού. Είναι μια εγκατάσταση, ύψους 21 μέτρων, του διάσημου 34χρονου Γάλλου καλλιτέχνη JR ο οποίος έχει αποκτήσει παγκόσμια φήμη για τις γιγαντιαίες παρεμβάσεις του στον δημόσιο χώρο και σε επιφάνειες κτιρίων. Το νέο έργο του JR βασίζεται στη μεγέθυνση μιας μαυρόασπρης φωτογραφίας, δημιουργώντας την ψευδαίσθηση ενός αποκομμένου γκράφιτι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή