ΠΡΟΣΩΠΑ

Πρόσωπα της Παρασκευής

22s10national_boo

Με το μετάλλιο της διακεκριμένης συνεισφοράς στα αμερικανικά γράμματα θα τιμηθεί η 82χρονη Αμερικανίδα συγγραφέας Ανι Πρου (φωτ.) σύμφωνα με ανακοίνωση του National Book Foundation. H Aνι Πρου, που έχει τιμηθεί με Πούλιτζερ και με National Book Award, είναι συγγραφέας λογοτεχνικών έργων που επαινέθηκαν διεθνώς («Τα ναυτιλιακά νέα», «Καρτ ποστάλ», «Το μυστικό του Brokeback Mountain» κ.ά.). Το βραβείο του National Book Foundation, που συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 10.000 δολαρίων, θα της επιδοθεί από την ηθοποιό Αν Χάθαγουεϊ στις 15 Νοεμβρίου.

(…) Η «μαμά» του «Εξολοθρευτή» επιστρέφει στο νέο σίκουελ των ταινιών που έκαναν διάσημο σε όλο τον κόσμο τον Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ και τις θρυλικές ατάκες του. Η Λίντα Χάμιλτον επανέρχεται ως Σάρα Κόνορ πλάι στον Σβαρτσενέγκερ και με τον σκηνοθέτη Τζέιμς Κάμερον στην παραγωγή. Η ταινία, αν και θα είναι το έκτο κατά σειρά φιλμ, θα συνδεθεί ως συνέχεια του δεύτερου «Εξολοθρευτή» του 1992 και λέγεται ότι θα αποτελέσει τη βάση για μια νέα τριλογία. Αστα λα βίστα.

(…) Τα τρία γυμνά του μαζί. Ο λόγος για τους τρεις φημισμένους πίνακες του Πάμπλο Πικάσο που φιλοτέχνησε μέσα σε πέντε ημέρες και απεικονίζουν τη νεαρή ερωμένη του Μαρί-Τερίς Ουόλτερ. Η Tate Modern του Λονδίνου θα παρουσιάσει τους τρεις πίνακες για πρώτη φορά μαζί μετά το 1932, τη χρονιά που ο Πικάσο ζωγράφισε την κατά 28 ετών μικρότερή του Μαρί.