ΠΡΟΣΩΠΑ

Πρόσωπα της Πέμπτης

Πρόσωπα της Πέμπτης

Πέρα από μια χορταστική και εξαντλητική βιογραφία του Ντέιβιντ Μπόουι (φωτ.), το νέο βιβλίο του Ντίλαν Τζόουνς «David Bowie: A Life», που κυκλοφορεί προς το παρόν μόνο στα αγγλικά, είναι μια χαρτογράφηση του μεταπολεμικού κόσμου, μέσα στον οποίο γεννήθηκε το φαινόμενο «Ντέιβιντ Μπόουι». Ο Τζόουνς έχει ειδίκευση στα μουσικά ρεύματα της ποπ και ροκ μουσικής και στην περίπτωση αυτή συνέλεξε υλικό παίρνοντας συνέντευξη από 180 πρόσωπα που γνώριζαν τον Ντέιβιντ Μπόουι: φίλοι, εραστές, ανταγωνιστές και συνεργάτες.

(…) Με τίτλο «Origin», το νέο μυθιστόρημα του Νταν Μπράουν, με ήρωα τον Ρόμπερτ Λάνγκντον, επιτυγχάνει υψηλές πωλήσεις ήδη με τις παραγγελίες πριν εκδοθεί. Στα αγγλικά κυκλοφορεί από τις 3 Οκτωβρίου από τον εκδοτικό όμιλο Doubleday και στα ελληνικά θα κυκλοφορήσει στις 17 Δεκεμβρίου από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Ο Ρόμπερτ Λάνγκτον, καθηγητής συμβολολογίας στο Χάρβαρντ, επισκέπτεται το μουσείο Γκούγκενχαϊμ στο Μπιλμπάο για να παραστεί σε μια σημαντική ανακοίνωση για μια ανακάλυψη που «πρόκειται να αλλάξει για πάντα το πρόσωπο της επιστήμης».

(…) Eπειτα από επτά χρόνια εργασιών ριζικής αποκατάστασης, η Κρατική Οπερα του Βερολίνου, Unter den Linden (Lindenoper), άνοιξε μεγαλοπρεπώς στις 3 Οκτωβρίου εγκαινιάζοντας εορταστικό φεστιβάλ εκδηλώσεων διάρκειας εννέα ημερών. Στα εγκαίνια παρέστη η πολιτική ηγεσία της χώρας, και η καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ πόζαρε στον φακό για να τιμήσει το άνοιγμα της Οπερας.